Лукас Пападимос: Гърция е пред катастрофа (обновена)

17 май 2012 13:38

Лукас Пападимос: Гърция е пред катастрофа (обновена)
©
1648 3

Ако Гърция отхвърли спасителния план на Европейския съюз и Международния валутен фонд, това ще бъде катастрофа, предупреди бившият гръцки премиер Лукас ПападимосЛукас Пападимос Лукас Пападимос – гръцки икономист и политик. Премиер на Гърция от 10 ноември 2011 г. до 16 май 2012, предаде АФП.

"Всяка промяна трябва да бъде извършена в дух на консенсус и с пълното съгласие на европейските лидери", заяви Пападимос в отворено писмо, публикувано на неговия сайт. "Едностранното отхвърляне на договорните задължения на Гърция би било катастрофално за страната и ще доведе до неизбежното напускане на еврозоната, а може би и на ЕС", предупреждава гърците бившият министър-председател. На 6 май гръцките избиратели гласуваха доверие предимно на партии, които се обявяват против спасителния план и предвидените в него икономии, довели до „варварското” орязване на заплатите и пенсиите през последните месеци.

Днес Алексис ЦипрасАлексис ЦипрасАлексис Ципрас – гръцки политик и премиер на страната от януари 2015 г. Ципрас е роден на 28 юли, лидерът на лявата партия СИРИЗА, обяви, че ще поиска преразглеждане на споразумението на Атина с МВФ и ЕС. „Отиваме направо към ада” с рестриктивните мерки, заяви Ципрас, като обвини германския канцлер Ангела МеркелАнгела МеркелАнгела Меркел - германски политик, канцлер на ФРГ. Родена на 17 юли 1954 г. в Хамбург. Семейството се, че подлага еврозоната на риск.

Валери Зайцев
1648 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар
Георги

2012.05.18 | 09:29

3
Ще бъде катастрофа, Италия, Испания и Португалия ще видят, че и така може и те ще покажат среден пръст на ЕС, ЕЦБ, МВФ, СТО и нещата ще се оправят без никоя от тези старни да е разграбена, а след това може и да рухне цялта неолиберална политика по света. И какво ще прави после онзи 1% от човечеството което държи 99% от парите ?????
.

2012.05.17 | 20:24

2
"Едностранното отхвърляне на договорните задължения на Гърция би било катастрофално за страната и ще доведе до неизбежното напускане на еврозоната, а може би и на ЕС" - стискам ви палци момчета дано се измъкнете.

2012.05.17 | 14:20

1
И таз добра.По нио не личи :D

Добави коментар

Водещи новини