Испания обмисля отмяна на задължителните маски на открито

  • 18 май 2021 09:49

  • 483
  • 1
Испания обмисля отмяна на задължителните маски на открито
© GettyImiges

Испания обмисля отмяна на задължителното носене на маски на открито.

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 32982

Директорът на Центъра за координация на извънредни ситуации Фернандо Симон съобщи пред испанската национална телевизия, че е много възможно това да се случи след броени дни.

До постепенното разхлабване на мерките в страната се стигна благодарение на добрия напредък на ваксинацинноия процес и подобряващата се епидемиологична обстановка.

Симон обаче е категоричен, че все още няма достатъчно висок колективен имунитет за отпускане на личните мерки за защита.

Рекорд по ваксинирани в Испания

Към момента по данни на Центъра за координация на извънредни ситуации само две области в страната са със заболеваемост над 250 на 100 000 - Мелиля и Страната на баските.

Ваксинацията обаче напредва с добри темпове и епидемиологът на здравното министерство е уверен, че е възможно всички автономни области скоро да бъдат в подходяща ситуация, тъй като всеки ден между 0,5% и 1% от населението получава една от дозите на ваксините.

"Трябва да внимаваме да не поставим каруцата пред коня. Все още не сме на мястото, където бихме искали да бъдем", предупреди все пак Симон, отказвайки да даде конкретна дата, за отмяна на използването на маски на открито.

Последвайте канала на

Повече за Коронавирус

corona
Novini.bg
483 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
Angiezfaza

2021.05.19 | 03:11

1
М­­­л­а­­д­­­а­ ­м­о­к­­­р­­­а­­­ ­­у­ч­е­­­н­и­ч­к­а­­ ­­­ч­­у­­к­а­­­ ­ ­­W­ ­­­W­ ­­W­ ­­­.­ ­­­B­ ­­­G­­­ ­­­1­­ ­­7­­­ ­­­.­­­ ­­­C­­­ ­L­­ ­­­U­­­ ­­B

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини