Съдия от Сицилия реши да няма процес срещу Матео Салвини заради мигранти на кораб

  • 14 май 2021 15:50

  • 326
  • 2
Съдия от Сицилия реши да няма процес срещу Матео Салвини заради мигранти на кораб
© Getty Images/Guliver (архив)

Срещу лидера на дясната италианска партия "Лига" Матео Салвини няма да има съдебен процес по обвинение, че е отвлякъл група мигранти, като не им е позволил да стъпят на територията на Италия от борда на кораб. Това постанови днес съдия в сицилианския град Катания, предаде Ройтерс, цитирана от БТА.

Всичко по темата:
Мигрантска криза 1541

Става дума за случай от юли 2019 г., когато Салвини, тогава вътрешен министър, не разрешаваше на над сто мигранти на борда на кораба от бреговата охрана "Григорети" да стъпят на италианска земя в продължение на шест дни, докато очакваше да други страни от ЕС да ги приемат. Случаят от Катания е подобен на предмета на друго разследване в Палермо, също в Сицилия, заради мигранти, държани на борда на плавателен съд месец след случая с "Григорети".

Но за разлика от колегата си в Катания през април съдия в Палермо постанови, че Салвини трябва да бъде изправен пред съда. Ако бъде признат за виновен, лидерът на "Лигата" може да получи присъда до 15 години затвор.

Стотици мигранти пристигнаха с лодки на италианския остров Лампедуза

"В Катания нямаше отвличане, така че не разбирам защо трябва да има отвличане в Палермо," каза Салвини след днешното решение на съда в Катания. Според него действията му не са нарушавали международни договори и не могат да бъдат третирани като отвличане.

Процесът в Палермо трябва да започне на 15 септември.

Последвайте канала на

Novini.bg
326 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
Leticiaveuya

2021.05.17 | 16:37

2
Голая киска хочет ласки - W W W . B G 1 7 . C L U B
Danayfota

2021.05.17 | 00:40

1
Голая киска хочет ласки - W W W . B G 1 7 . C L U B

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини