Външните министри на страните от Вишеградската група се събират днес в Полша

  • 14 май 2021 15:42

  • 278
  • 2
Външните министри на страните от Вишеградската група се събират днес в Полша
© Pixabay

Външните министри на страните от Вишеградската група се събират днес, за да обсъждат пандемията, укрепването на връзките между Европа и САЩ и своето сътрудничество в ЕС и извън него, предаде Асошиейтед прес.

Срещата в град Лодз, Централна Полша, е с домакин полския първи дипломат Збигнев Рау и колегите му от Чехия, Словакия и Унгария. Понастоящем Полша е ротационен председател на групата В-4. На пресконференция в навечерието на събитието Рау каза, че ще се обсъжда дали да се следват регулациите на ЕС за издаването на сертификати за ваксинираните срещу COVID-19, или четирите държави да приемат свои правила, съобщи БТА.

Министър Танева се срещна с колегите си от Вишеградската четворка

Другата голяма тема ще бъде климатичната политика на групата и въвеждането на нови технологии, по-благоприятни за околната среда, каза Рау. Освен това на срещата ще бъде отбелязана 30-годишнината от създаването на Вишеградската група за политическо и икономическо сътрудничество. През март четиримата министри от В-4 се консултираха в Брюксел с държавния секретар на САЩ Антъни Блинкън, припомня АП.

Последвайте канала на

Novini.bg
278 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
Lauraptjua

2021.05.17 | 02:19

2
Голая киска хочет ласки - W W W . B G 1 7 . C L U B
Stephaniecehia

2021.05.16 | 08:48

1
Голая киска хочет ласки - W W W . B G 1 7 . C L U B

Добави коментар

Водещи новини