Мигранти в Париж поискаха подслон от властите

  • 12 май 2021 18:15

  • 830
  • 2
Мигранти в Париж поискаха подслон от властите
© gettyimages

Над 300 бездомници, главно мигранти, се събраха днес в центъра на френската столица Париж, за да настояват да получат жилище, съобщи БТА.

Всичко по темата:
Мигрантска криза 1542

"Какво искаме? Жилища! За кого? За всички! Кога? Веднага!" скандираха демонстрантите на Площада на републиката, събрали се по призива на асоциацията "Право на жилище".

Връщането на мигрант струва на ЕС средно по 2500 евро според данни на ЕК

Около 14.30 ч. цели семейства, жени и деца започнаха да се стичат неорганизирано към специално наети автобуси, които да ги закарат до центрове за настаняване. В присъствието на полицаи около 300 мъже чакаха на опашка на площада, за да се качат в автобусите. Сред тях бяха говорещият свободно френски 26-годишен афганистанец Каямудин, който чака отговор на молбата си за убежище, и 23-годишният суданец Ахмад, който от няколко месеца спи на улицата и се надява "просто да намери легло тази вечер".

Увериха ни, че ще се погрижат за всички, но оставаме бдителни, за да се убедим, че това се случва, каза за АФП един от организаторите. Това е петата акция от началото на годината на тази организация, според която благодарение на тези инициативи 1040 души са намерили подслон.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
830 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар

2021.05.12 | 18:37

1
Либерастията ще трябва да обслужва мамалигара,подслон и храна засега,после се почва с исканията за екстри,джамий,жени и за кръчмите ще искат да им се плаща,че трябва да се забавлява манго,и квот се сетиш ще поискат,като им се дава те си искат.А трябва да им се даде билет за прибиране само.
El toro de la Vega

2021.05.12 | 21:52

2
Много правилно написано!Браво

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини