Елизабет II открива новата парламентарна сесия с традиционната си реч

11 май 2021 09:34

Елизабет II открива новата парламентарна сесия с традиционната си реч
© Getty images
431 0

Днес британската кралица Елизабет II ще обяви в традиционната си реч при откриване на новата парламентарна сесия законодателната програма на правителството на Борис Джонсън, предаде БНР.

Тази година е по-различна от предишните що се отнася до речта на кралицата. Няма да има каляска и традиционните помпозности. Кралицата, облечена всекидневно, просто ще пристигне от Бъкингамския дворец в парламента с държавното „Бентли“. Това, всъщност, е първата ѝ публична обществена проява след смъртта на нейния съпруг принц Филип на 9 април на 99 години.

Елизабет II: Благодаря на всички, които ни подкрепиха през изминалите дни

Откриването на новата сесия обикновено е най-пъстрото събитие в парламентарния живот, но тази година заради пандемията в залата ще присъстват само 108 души от обичайните 600 и всички те ще трябва да носят маски. Що се отнася до самото законодателство, очакванията са, че акцент е поставен върху обещаните от Борис Джонсън закони най-вече в сферата на образованието и обучението за развиване на уменията на хората, независимо от възрастта.

В списъка с повече от 25 закона са включени и такива позволяващи реформи след Брекзит в областта на държавните поръчки и държавната помощ, нови правила за даване на политическо убежище и мерки в борбата с изборните измами. От предишната парламентарна сесия ще бъде довършено обсъждането на законопроекта за околната среда и за престъпността, присъдите и съдилищата.

Novini.bg
431 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини