Норвегия изключва "АстраЗенека" и "Янсен" от ваксинационната си програма

  • 10 май 2021 13:04

  • 506
  • 2
Норвегия изключва "АстраЗенека" и "Янсен" от ваксинационната си програма
© Getty Images/Guliver (архив)

Норвегия трябва да изключи ваксините срещу КОВИД-19 на "АстраЗенека" и "Джонсън и Джонсън" от ваксинационната си програма заради риск от редки, но вредни странични въздействия, заяви назначена от правителството комисия, цитирана от Ройтерс.

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 32988

В същото време, ако някои хора искат доброволно да получат някоя от тези ваксини, това трябва да им се разреши, добави комисията, предаде БТА.

Норвегия дава "назаем" 216 000 дози от ваксината на "АстраЗенека" на Швеция и Исландия

На 11 март норвежките власти преустановиха ваксинацията с продукта на "АстраЗенека", след малък брой млади ваксинирани бяха приети в болница заради комбинация от кръвни съсиреци, кървене и нисък брой тромбоцити. Някои от тях по-късно починаха.

На 15 април Норвежкият институт за здравеопазване заяви, че ваксината на "АстраЗенека" трябва напълно да отпадне от употреба, но правителството поиска допълнителни становища, включително за ваксината на "Джонсън и Джонсън", която още не е одобрена в Норвегия.

Getty Images/Guliver - ваксината на "Янсен" (Джонсън и Джонсън)

Здравният министър Бент Хьойе заяви, че правителството ще вземе предвид становищата на комисията и на Института за здравеопазване при решението си дали ваксините на тези две компании да се ползват в Норвегия.

Последвайте канала на

Повече за Коронавирус

corona
Радина Лазарова
506 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
ФАРАОН

2021.05.10 | 13:47

2
ФРЕНСКАТА "ВАКСИНА" ЛИ ЩЕ ПОЛЗВАТ? :) ТАЯ ДЕТО ВИ НАЗНАЧИ БЕТИНА ЖОТЕВА, ПО ТЕЛЕФОНА :)
У нас

2021.05.10 | 13:43

1
тиквата и кypфустин нарочно я натресоха на сума ти хора, за да минат през тъщан майдел и към Чекмеджето. А хората, които имат поражения от "ваксината" без да са умрели веднага тепърва ще се разбира колко са.

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини