Франция въвежда задължителна карантина за пристигащи от още седем страни

  • 08 май 2021 06:34

  • 1446
  • 0
Франция въвежда задължителна карантина за пристигащи от още седем страни
© Pixabay

Пристигащите от още седем държави ще спазват задължителна 10-дневна карантина след влизане във Франция, предаде Франс прес, като се позова на правителствен източник.

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 32988

Страните са Бангладеш, Катар, Непал, Обединените арабски емирства, Пакистан, Турция и Шри Ланка, а причината е значителното разпространение на коронавируса в тях. Мярката влиза в сила в полунощ в събота, след публикуването на съответния указ, което се очаква утре сутринта.

Франция ускорява ваксинационната си кампания

Досега тези мерки се прилагат за пристигащите от Аржентина, Бразилия, Индия, Чили и Южна Африка, припомня АФП.

Хората, идващи от тези страни, трябва да представят при пристигането си Пи Си Ар тест, направен преди по-малко от 36 часа. Тази мярка обаче няма да се прилага към новите включени в списъка държави през уикенда, според източника на АФП.

Пътниците трябва също да съобщят на авиокомпанията къде във Франция ще се подложат на карантина, като предоставят документи. Тази карантина обаче ще допуска излизане между 10 и 12 часа. Нарушителите на разпоредбите може да понесат глоба от 1000 до 1500 евро в случай на повторно неспазване на изискванията.

Във Франция от днес срещу COVID-19 могат да се ваксинират хора на 16 и 17 години

Тези мерки бяха наложени на фона на разпространението на епидемията в Индия и съседните страни. Тази седмица Индия регистрира близо половината от всички случаи по света. Епидемията в Турция отслабва, но все още регистрира средно 27 000 случая на ден, допълва БТА.

Последвайте канала на

Повече за Коронавирус

corona
Novini.bg
1446 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини