ЕС рестартира пътуванията на израелски туристи в рамките на съюза

07 май 2021 14:41

ЕС рестартира пътуванията на израелски туристи в рамките на съюза
© Pixabay
298 0

Европейският съюз обяви в четвъртък, че е добавила Израел към списъка с държави, чиито граждани ще имат право да посещават страните от общността като туристи. В списъка със страните, попадащи извън забраната за пътувания от второстепенно значение, влизат Нова Зеландия, Австралия, Южна Корея, Сингапур и Тайланд, предаде БНР.

В Израел вече над 70 процента от населението е получило пълната ваксинационна схема срещу коронавирус, отбелязва Франс прес. Освен от Израел, и ваксинирани американски туристи ще могат да посещават Евросъюза за туризъм това лято, става ясно в края на април.

Решението идва, след като по-рано тази седмица Европейската комисия препоръча ограниченията за пътуване в ЕС, свързани с коронавируса, да бъдат облекчени, като вместо това се използва т.нар. "аварийна спирачна система".

До края на май чадърите в Свети Влас ще бъдат безплатни

"Време е за съживяване на туристическата индустрия и за трансгранични приятелства да се възродят по безопасен начин", настоя по-рано председателят на ЕК Урсула фон дер Лайен.

Междувременно беше съобщено, че нивото на външния туризъм в Испания през март е паднало с 76 процента в сравнение с предишната година, когато беше наложен локдаун.

Novini.bg
298 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини