Меркел и Оланд са за оставането на Гърция в еврозоната

  • 16 май 2012 07:24

  • 1048
  • 2
Меркел и Оланд са за оставането на Гърция в еврозоната
© gettyimages

Германия и Франция са наясно, че носят обща отговорност за Европа, затова те трябва да предложат общи идеи за възстановяване на икономическия й растеж на срещата на върха на ЕС идния месец.

Това заяви германският канцлер Ангела МеркелАнгела МеркелАнгела Меркел - германски политик, канцлер на ФРГ. Родена на 17 юли 1954 г. в Хамбург. Семейството се на обща пресконференция с френския президент Франсоа ОландФрансоа Оланд  Франсоа Жерар Жорж Оланд - Френски политик и президент от  2012 г. Франсоа Оланд е роден на 12, часове след като той положи клетва на поста, предаде Ройтерс.

"Ще бъде много важно Германия и Франция да представят идеите си заедно на тази среща и да работят тясно помежду си, за да я подготвят," подчерта Меркел.

Двамата лидери заявиха, че желаят Гърция да остане в еврозоната и добавиха, че са готови да помогнат на разтърсената от кризата и изправена пред нови избори страна да възвърне икономическия си растеж.

"Надявам се, че можем да кажем на гърците, че Европа е готова да прибави мерки за подпомагане на растежа и на икономическата активност, така че в Гърция да настъпи връщане към растеж," заяви Оланд, който желае да смекчи ръководената от Берлин политика на строги икономии с мерки за насърчаване на растежа.

"По отношение на растежа, методът, за който се споразумяхме, е да поставим всички идеи и предложения на масата и да видим какви законови средства съществуват, за да могат те да бъдат приложени," поясни френският президент.

Последвайте канала на

БТА
1048 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
assense

2012.05.16 | 22:23

2
Лоша поличба е поразяването на самолета с гръм на новия Президент Франсоа Оланд и връщането му обратно във Франция за смяна с друг самолет, за да се срещне с Канцлера на Германия - Ангела Меркел. От тук насетне нещата между Франция и Германия от една страна и от друга с ЕС, ще тръгнат в различни посоки в резултат на конкретни различия във финансовата политика, с което в крайна сметка ще се стигне до разтрогване на отношенията и разпадане на Европейския съюз!!!
Pinokio

2012.05.16 | 19:35

1
Бла-бла-бла!!! Само приказки /като всеки социалист-все едно слушам нашето плъхче -шефа на ПЕС- СТАНИшеф/ и нищо конкретно.Какъв растеж, какви пет лева-франсетата са в РЕЦЕСИА!!! Френските банки ще реализират загуби около 150млрд.евро, ако Елада фалира но ако продължават с помощите, ще загубят над 250!!!

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини