Хърватия привлича туристи с ваксиниран персонал

23 април 2021 14:26

Хърватия привлича туристи с ваксиниран персонал
© Pixabay
263 0

Популярният туристически курорт Пореч в Хърватия е празен засега, но се готви и надява силен туристически сезон благодарение на усилията да запази посетители и персонал без COVID-19, доколкото е възможно, предаде Ройтерс.

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 23515

Стартирана днес кампания на стойност милиони евро има за цел да ваксинира срещу коронавирус около 80 000 служители в туристическия бизнес идните седмици, както и да предложи на гостите тестове на по-ниска цена.

Хотелиерите в Пореч очакват настоящата липса на посетители да се доближи до иначе обичайния наплив на хора от средата на май с постепенното облекчаване на ограниченията за пътуване в Европа. И гледат да се уверят, че са добре подготвени.

Kathimerini: Гърция премахва голяма част от ограниченията след Великден

„Инвестираме сериозно в безопасен престой за нашите гости – от дезинфекция и стъклени прегради на рецепциите, до повече персонал за сервиране на храната и дигитална регистрация и плащане“, коментира Ева де Зан Прусина, пиар мениджър на туристическа група.

Туристическата индустрия представлява около една пета от хърватската икономика, но пандемията намали повече от двойно приходите през 2020 г. до около 4,8 млрд. евро, инфоемира БНР.

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 23515

Повече за Коронавирус

corona
Novini.bg
263 0

Свързани новини

Свързани видеа

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини