От ЕК внесоха разяснение за сключения договор с "Пфайзер"

22 април 2021 19:10

От ЕК внесоха разяснение за сключения договор с "Пфайзер"
© Getty Images (архив)
568 0

От Представителството на Европейската комисия в България изпратиха до медията ни право на отговор във връзка с публикуваната на сайта ни през вчерашния ден новина за сключения договор между ЕК и фармацевтичната компания "Пфайзер".

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 23265

Публикуваме становището на ЕК без редакторска намеса:

От името на Службата на говорителите на Европейската комисия бихме искали да направим следните уточнения във връзка със статията, публикувана на уебсайта Novini.bg на 21 април 2021 г., озаглавена „Излезе наяве сключеният договор между ЕК и "Пфайзер":

1. Европейската комисия все още не е публикувала предварителното споразумение за покупка (APA) с фармацевтичното дружество BioNTech-Pfizer и никъде официално не сме коментирали конкретни цени на тези ваксини.

Излезе наяве сключеният договор между ЕК и "Пфайзер"

2. Всички наши предварителни споразумения за закупуване с дружества за ваксини се основават на един и същ принцип, че дружеството носи отговорност въз основа на правилата на ЕС относно отговорността за вреди, причинени от дефект на стока. Няма освобождаване от тази отговорност.

3. Важно е да се отбележи, че правата на пациентите са напълно защитени благодарение на тези правила за отговорност и обезщетение във всички наши договори и Директивата относно отговорността за вреди от стоки се спазва.

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 23265

Повече за Коронавирус

corona
Novini.bg
568 0

Свързани новини

Свързани видеа

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини