Шведското правителство предупреди, че ще въведе нови, по-строги COVID мерки, ако хората не спазват действащите ограничения

  • 21 април 2021 18:23

  • 482
  • 0
Шведското правителство предупреди, че ще въведе нови, по-строги COVID мерки, ако хората не спазват действащите ограничения
© pixabay

Шведското правителство предупреди днес, че ще въведе нови, по-строги коронавирусни мерки, ако хората не спазват действащите ограничения, и по този начин излагат на допълнително натоварване здравната система, която се бори с трета вълна на разпространение на коронавируса, съобщи БТА.

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 32989

В Швеция, в която действат предимно мерки с препоръчителен характер, броят пациентите с COVID-19 в интензивните отделения на болниците достигна най-високата си стойност от началото на пандемията. В някои шведски региони са заети всички легла в интензивните отделения.

Пазарът на труда в ЕС беше силно повлиян през 2020 г. от коронавирусната пандемия

"Няма възможност сега да започнем да живеем така сякаш пандемията вече е приключила. Броят на заразените няма да намалее от само себе си", заяви на пресконференция шведската министърка на здравеопазването Лена Халенгрен. Тя призова хората да спазват действащите правила и препоръки на властите и изтъкна, че не изключва въвеждането на по-строги мерки, ако ситуацията се влоши.

Шведската здравна министърка не даде подробности какви може да бъдат евентуалните нови ограничения. Шведските здравни власти съобщиха днес за 7510 нови заразени и още 38 смъртни случая, свързани с коронавируса. Те не уточниха какъв период обхващат тези данни.

В Швеция, с население от 10 милиона души, до момента са регистрирани над 924 хиляди случая на коронавирус, 13 863 от които са приключили със смърт. Починалите на глава от населението в страната са няколко пъти повече отколкото в северните й съседи, но по-малко в сравнение с повечето от останалите европейски държави, въвели локдаун.

Последвайте канала на

Повече за Коронавирус

corona
Мая Йорданова
482 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини