Словения иска да ваксинира със "Спутник V"

  • 17 април 2021 15:23

  • 718
  • 0
Словения иска да ваксинира със "Спутник V"
© Getty Images/Guliver

Словения иска да въведе за употреба руската ваксина против коронавирус "Спутник V" и чака одобрението на Европейската агенция за лекарствата /ЕМА/ на препарата, съобщават словенските медии, цитирани от БТА. 

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 32973

Консултативната група за ваксинацията в Словения неотдавна препоръча да се доставят всички одобрени от ЕМА ваксини. Направихме това и веднага щом ваксината бъде одобрена, може да започнем да я прилагаме без да губим време, каза ръководителката на националната консултативна група за ваксинацията Бояна Бейович.

Експерти от ЕМА бяха в Москва, за да направят оценка на руската ваксина и да посетят производствените мощности, съобщиха руските медии на 12 април.

Финландия преговаря с Русия за "Спутник V"

Досега Словения е ваксинирала общо 360 450 души, което е 17, 2 процента от населението, а 136 582 са получили и втората доза от ваксината, предимно "АстраЗенека" и "Пфайзер/Бионтех".

Словения си достави и ваксини от "Джонсън и Джонсън", но не ги използва, в очакване на оценка на ЕМА, след като САЩ прекратиха временно имунизацията с този препарат.

 

 

 

 

Последвайте канала на

Повече за Коронавирус

corona
Novini.bg
718 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини