Германия извади Великобритания от списъка си с рискови страни заради коронавируса

  • 16 април 2021 15:59

  • 301
  • 0
 Германия извади Великобритания от списъка си с рискови страни заради коронавируса
© Pixabay

Германия извади днес Великобритания от списъка си със зоните с висок риск от коронавирусна зараза, предаде Франс прес, като се позова на германските здравни власти.

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 32989

Решението бе взето близо четири месеца след като Германия временно преустанови транспортните си връзки с Великобритания заради появата там на нови варианти на коронавируса.

Великобритания беше в трети локдаун от началото на януари, но заради напредъка на ваксинационната си кампания сега регистрира по-малко от 3000 нови заразени на денонощие.

Роберт Кох: България е една от петте рискови страни в Европа

Решението на Германия предвижда от неделя да отпадне десетдневната карантина за пътниците, които идват от Великобритания, предава БТА.

За сметка на това туристическият район Алгарве в Португалия попада в германския списък с рисковите зони.

Южна Португалия е една от предпочитаните за германските туристи дестинация, отбелязва АФП. Сега онези, които отиват там, на връщане ще трябва да останат под карантина 10 дни. Карантината може да се прекъсне след петия ден при представяне на отрицателен тест за коронавирус.

Португалските Азорски острови също бяха включени днес в германския списък на рисковите зони. В него попаднаха още испанската автономна област Кастилия - Ла Манча и Обединените арабски емирства.

Последвайте канала на

Повече за Коронавирус

corona
Novini.bg
301 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини