Словакия ще отвори магазините за някои клиенти в рамките на облекчаване на антиковидните мерки

13 април 2021 21:11

Словакия ще отвори магазините за някои клиенти в рамките на облекчаване на антиковидните мерки
© Getty Images
407 0

Словакия ще отвори от следващата седмица магазините при ограничен капацитет за клиенти с отрицателен тест за КОВИД-19 като част от облекчаването на антиковидните мерки, заяви днес министърът на финансите Игор Матович, цитиран от БТА и Ройтерс.

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 23471

Страната излиза от най-тежка си вълна на пандемията и се опитва да последва съседите си от Централна Европа, като отвори някои училища, търговски обекти и услуги. Същевременно тя ще ускори ваксинационната си кампания.

Миналата седмица Словакия влезе в спор с Русия, която призова властите в Братислава да върнат вече получените дози от ваксината "Спутник V" заради нарушения на договора, след като словашкият здравен регулатор изказа съмнения относно препарата.

Според плана за облекчаване на антиковидните мерки Словакия ще отвори от понеделник също църквите, библиотеките, плувните басейни и зоологическите градини, но с намален капацитет, завиха на предавана по телевизията пресконференция министри.

Хотелите ще могат да отворят врати за ограничен брой гости, но ресторантите ще останат затворени. Ще бъдат позволени също пътувания извън окръзите на местоживеене.

За влизане в магазини, църкви и други места ще се изисква отрицателен тест за КОВИД-19.

Министрите призоваха хората да останат предпазливи.

"Ако не се справим с отговорността, която ще легне на плещите ни от понеделник, много бързо ще се върнем там, където бяхме през изминалите месеци", каза Матович.

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 23471

Повече за Коронавирус

corona
Novini.bg
407 0

Свързани новини

Свързани видеа

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини