Започна ваксинация с „Модерна“ в Англия

13 април 2021 10:15

Започна ваксинация с „Модерна“ в Англия
© Булфото
363 1

От днес в Англия започна ваксиниране с „Модерна“. Също от днес ще започне предлагане на първа доза ваксина на хората между 40 и 50 години след като властите обявиха, че всички над 50 години и на 9-те най-рискови групи е била предложена първа доза. информира БНР.

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 23343

Ваксината на „Модерна“ вече се използва от една седмица в Уелс и Шотландия.

От днес 21 центрове за масово ваксиниране започват да я предлагат и в Англия. Освен това заедно с ваксината на „Пфайзер“ тя ще бъде предлагана като алтернатива на „АстраЗенека“ при пожелалите това хора под 30 години, заради опасенията от тромбози. Повече от 32 милиона британци са инжектирани с първа доза, близо 8 милиона вече и с втора доза.

Очаква се повече яснота как да се ваксинира с АстраЗенека

Междувременно започна предлагането на ваксина на хората между 40 и 50 години, след като властите обявиха, че на всички над 50 години и всички рискови групи е предложена първа доза. Премиерът Борис Джонсън заяви по повод на спазването на графика на масовото ваксиниране, че е уверен, че ще бъде спазен края на юли като срок за ваксиниране на всички пълнолетни.

В същото време бе съобщено, че повече от 4,5 милиона британци не са получили необходимото им болнично лечение или операции през 2020 година заради нарушената работа и прекратяване на много от нормалните практики на националното здравеопазване от COVID-19. Това включва широк кръг процедури като се започне от диагностициране и се стигне до лечение на рак и смяна на стави.

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 23343

Повече за Коронавирус

corona
Novini.bg
363 1

Свързани новини

Свързани видеа

Коментари 1

Добави коментар
Симоне

2021.04.13 | 10:35

1
А кво ни дреме за Англия. Важно е тук кога??

Добави коментар

Водещи новини