Локдаунът в Нидерландия ще продължи поне до 28 април

  • 12 април 2021 06:00

  • 889
  • 3
Локдаунът в Нидерландия ще продължи поне до 28 април
© Getty Images/Guliver (архив)

Холандското правителство попари надеждите за предсрочно облекчаване на локдауна, като заяви, че въведеният полицейски час и други мерки ще останат в сила най-малко до 28 април, предаде Ройтерс.

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 32989

Броят на заразените в страната достигна най-високото си равнище от две седмици, след като вчера бяха открити 8218 нови случая.

Германия обявява Нидерландия за високорискова зона

По-рано правителството беше заявило, че обмисля да облекчи ограниченията на 21 април, като отмени полицейския час и позволи на баровете и ресторантите да обслужват посетители на открито.

Но вчера говорител на правителството заяви пред Нидерландската информационна агенция (АНП), че облекчаването на мерките ще се отложи поне с една седмица.

Премиерът Марк Рюте ще обясни решението във вторник на правителствена пресконференция, посветена на борбата с коронавируса, добави говорителят.

Нидерландия готви разхлабване на мерките

В момента в интензивните отделения в страната има 788 пациенти с КОВИД-19. Болници и учени в страната предупредиха да не се избързва с отмяната на ограниченията и че пикът на третата вълна не е отминал, отбелязва Ройтерс. 

Последвайте канала на

Повече за Коронавирус

corona
Радина Лазарова
889 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар

2021.04.12 | 06:09

1
У нас сме по-умни от холандците и вече отворихме всичко. Събота и неделя всички кръчми по Витошка бяха пълни и вътре, и вън, масово без предпазни средства. Баце е измислил голем план да подхлъзне следващия кабинет, ама не е сметнал колко бързо ще короняса държавата с матряла, който гласува за него. На 25 май на Боце ще му се наложи да прави КПП-та като за миналия Великден и с това ще го запомнят.

2021.04.12 | 08:05

3
Баце и да не измисля големи планове, тия които се канят да управляват са толкова измислени, че изобщо нямат намерение да управляват, имат намерения да краднат, а ти си мислиш, че им пука за теб! Така, че баце каквото и да прави, все ще му намирате кусури, че работи срещу лумпеняк, а лумпенякът си е лумпеняк, на него му дай конспирации и ще измисли цял роман...

2021.04.12 | 07:51

2
И? По твоята логика трябва да си умрял ама не си. Това ко ти говори? Или ще кажеш че много си се пазил и затова. ;) хахах...будала

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини