Демонстрация в Хелзинки срещу ограниченията заради коронавируса

  • 10 април 2021 22:01

  • 1217
  • 3
Демонстрация в Хелзинки срещу ограниченията заради коронавируса
© gettyimages (архив)

Двадесет души бяха арестувани днес заради участието си в неразрешена демонстрация в Хелзинки, организирана в знак на протест срещу мерките в борбата срещу COVID-19. Според данни на полицията в акцията са участвали до 300 души, които са били разпръснати от силите на реда, предаде БТА, позовавайки се на АФП.

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 32973

Събиранията на обществени места на повече от шест души са забранени в Хелзинки заради пандемията от новия коронавирус. Въпреки тези ограничения колоната от демонстрантите се отправила днес към площад "Каупатори". 

Във Финландия предстои постепенно сваляне на ограниченията заради COVID

Финландия с население от 5,5 милиона души има едни от най-добрите резултати в Европа в борбата срещу COVID-19 основно заради ниската гъстота на населението и отзивчивостта на финландците към официалните призиви за борба с вируса. Те са по-скоро препоръки, а не закони, посочва АФП. В средата на февруари обаче броят на заразените, който дълго време беше сред най-малките в Европа, скочи и това накара финландското правителство да въведе нови ограничения. Сред тях бяха затварянето на ресторантите, а след това и план за местен локдаун.

В началото на април обаче властите отмениха проекта си за карантина на част от територията на страната заради съмнения за законността му, припомня АФП.

Последвайте канала на

Повече за Коронавирус

corona
Novini.bg
1217 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар

2021.04.11 | 06:34

3
Излиза, че всички финландци са мангъровисти. Вместо да глътнат ковид фондовете, те права и закони седнали да спазват. Тъпаци.
Saraha21

2021.04.11 | 03:27

2
­­­В­­­и­­ж­­т­­­е­­ ­м­о­­­я­­т­а­ ­­­т­и­­­й­­­н­­ ­­п­­у­­т­­­к­­а­­ ­­-­­ ­­W­­W­­W­.­­B­G­­1­­7­­.­­C­­L­­­U­­B­­­
Lissa

2021.04.11 | 01:57

1
Искаш ли да си намериш жена за една нощ? Влизай в --- XXhook.Com

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини