Италия отново е двуцветна след COVID ограничения по Великден

  • 06 април 2021 06:48

  • 1148
  • 2
Италия отново е двуцветна след COVID ограничения по Великден
© Pixabay

След като цяла Италия бе обявена за червена зора (зона с висок риск от разпространение на коронавирусната зараза) за дългия уикенд на Великден, от днес страната отново става двуцветна, предаде АНСА.

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 32989

Червени зони остават Ломбардия, Тоскана, Калабрия, Фриули Венеция Джулия, Пиемонте, Емилия Романя, Пулия, Вале Д'Аоста и Кампания. Тези девет областни са подложени на най-строги ограничения и придвижването навън става само при неотложна нужда, като ходене на работа или по здравословни причини. Там не се разрешава посещаване на роднини и приятели. Може да се спортува и да се правят разходки, но само край дома. Тези дейности освен това трябва да са индивидуални. Затворени са фризьорските салони, бижутериите, магазините за дрехи и обувки, остават отворени магазините за хранителни стоки, за вестници и цигари, аптеките и дрогериите, оптиките, книжарниците, магазините на телекомуникационните оператори, банките и др. Отворени са и магазините за стоки за децата.

Оранжеви зони са областите Венето, Марке, автономните провинции Тренто и областите Болцано, Сицилия, Молизе, Сардиния, Умбрия, Лацио и Абруцо. В тези зони ограниченията са по-разхлабени. Разрешава се по един път на ден да се посещава чужда къща от до двама души, без да се броят децата им. Забранява се придвижването извън общината на местопребиваване. Всички магазини са отворени, в това число фризьорски салони, а търговските центрове остават затворени в края на седмицата.

Унгария ще разхлаби COVID рестрикциите в идните дни

Всеки петък властите правят преоценка на ситуацията и променят категориите на провинциите. В цяла Италия продължава да действа вечерен час от 22 до 5 ч. Баровете и ресторантите остават затворени за клиенти на място, но може до 18 ч. да се поръчва само храна за вкъщи, а до 22 ч. да се правят доставки за вкъщи, съобщи БТА.

Остават забранени придвижванията между областите, освен по работа, по медицински причини или по друга неотложна причина. Няма забрана за влизате и излизане в страната, но за онези, които идват от определени страни, в които разпространението на коронавируса е по-голямо, има изискване за тест не по-стар от 48 часа преди завръщане в Италия, самоизолация в продължение на 5 дни и нов тест след петия ден. Правилото за 5-дневната карантина е в сила до края на месеца.

Последвайте канала на

Повече за Коронавирус

corona
Novini.bg
1148 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
Jackiea18

2021.04.10 | 03:52

2
­В­­­и­­ж­т­­­е­­ ­­м­о­­я­­­т­­­а­­­ ­­т­­­и­й­­н­­­ ­­п­­у­­­т­­­к­­­а­­­ ­­­-­­ ­­W­W­­W­.­­B­G­­­1­7­­­.­­­C­L­­U­­­B­­­
Светка

2021.04.06 | 07:59

1
Здравейте!.. Намерете партньор за следващата нощ във вашия район \ adultme.fun

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини