Голяма опашка от гласоподаватели пред постоянното представителство на България в Брюксел

  • 04 април 2021 19:35

  • 380
  • 0
Голяма опашка от гласоподаватели пред постоянното представителство на България в Брюксел
© gettyimages

11 секции в Белгия и 2 в Люксембург отвориха врати днес за сънародниците ни, които желаят да дадат гласа си за парламентарните избори. Това е съответно с три и с една повече от предишните избори за Народно събрание, предаде БНР.

Гласуването протича спокойно. Голяма опашка от желаещи да дадат своя вот се изви пред постоянното представителство на България в Брюксел.

Над 3200 души във Виена са гласували към 17:00 ч. местно време на изборите за Народно събрание

Като основни предизвикателства се определят изискванията за разстояние заради пандемията от COVID-19, възможността за струпване на повече хора от допустимото спрямо мерките за безопасност, както и вечерния час в Белгия.

Секциите трябва да приключат работа в 20.00 ч., като гласуването може да продължи и след това, ако има още желаещи. Попълнена беше секционната комисия в посолството ни в Белгия, която около обяд се състоеше едва от трима души при необходим минимум от четирима.

Следобед към нея бяха включени още двама души, научи БНР от дипломатически източници. Председателят на една от секционните комисии в белгийския град Гент, в който е съсредоточена най-голямата част от българската общност в страната, от снощи не отговаряше на телефона си и днес се чакаше решение на ЦИК кой да заеме мястото. Пред постоянното представителство в Брюксел се изви опашка от около 250-300 души.

Двама от тях споделят за какво ще дадат своя вот: „Този път наистина искам пълна промяна“: „За промяна, за една България, в която аз, като живееща в чужбина искам с желание да се връщам“.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
380 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини