Завръщащите се в страната британци с пълен цикъл ваксина няма да бъдат карантинирани

  • 04 април 2021 06:29

  • 731
  • 1
Завръщащите се в страната британци с пълен цикъл ваксина няма да бъдат карантинирани
© Getty Images/Guliver

Британците, получили пълен цикъл от някоя от ваксините срещу Covid-19, няма да бъдат карантинирани при завръщането им от почивки в чужбина, съобщи "Скай нюз". Очаква се в понеделник премиерът Борис ДжонсънБорис ДжонсънБорис Джонсън е британски политик - роден на 19 юни 1964 г. в Ню Йорк. Прадядо му по бащина линия е да даде яснота за пътуванията в чужбина и кои страни ще бъдат в така наречената „червена зона“, допълва БНР.

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 32973

Почивките в чужбина бяха забранени вече месеци наред, поради опасения, че хората могат да донесат на Острова различни варианти на коронавируса.

Макар и плановете на правителството все още да не са обявени, вчера „Дейли мейл“ съобщи, че очакванията са всички завръщащи се на Острова да имат направен тест за Covid-19, независимо дали са ваксинирани или не, но онези, които са напълно ваксинирани ще правят по-малко тестове след посещаването на по-малко рискови държави и ще избегнат 10-дневната карантина при завръщане от страни със среден риск от зараза.

Великобритания: 7 смъртни случая в следствие на кръвни съсиреци от общо над 18 млн. ваксинации с "АстраЗенека"

Пътуването в чужбина най-вероятно ще бъде по „системата на светофара“, който поставя страните в червена, жълта и зелена зони. Пътуванията за и от страни от „червената зона“ или ще бъдат забранени или пътуващите ще трябва да се карантинират по хотели за 10 дни, за което ще си плащат, каквато е практиката в момента с най-тежко засегнатите от пандемията държави.

Според „пътната карта“ на Борис ДжонсънБорис ДжонсънБорис Джонсън е британски политик - роден на 19 юни 1964 г. в Ню Йорк. Прадядо му по бащина линия е за излизане от локдауна 17 май е най-ранната дата за почивки в чужбина. Страни като Гърция и Хърватия вече обявиха, че ще приемат ваксинирани британци през лятото без карантина и тестове.

Не е ясно положението обаче в други европейски държави като Франция, Италия и Германия, където мерките отново се затягат. Между другото правителството обяви, че от 9 април в „червения списък“ ще попаднат още четири страни - Пакистан, Кения, Бангладеш и Филипините.

Последвайте канала на

Повече за Коронавирус

corona
Novini.bg
731 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
Tonia21

2021.04.10 | 03:53

1
­В­­­и­ж­­т­е­­ ­­м­­о­я­­­т­­а­­­ ­­т­­и­й­­­н­­ ­п­­­у­т­­­к­а­­ ­­­-­­­ ­­­W­­W­­­W­­­.­­B­­G­­1­­­7­.­C­L­U­B­­

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини