Купонджии танцували на популярен плаж в Барселона без маски и дистанция

  • 03 април 2021 18:57

  • 16872
  • 1
Купонджии танцували на популярен плаж в Барселона без маски и дистанция
© Getty Images

Десетки купонджии танцуваха на популярен плаж близо до центъра на Барселона, като някои от тях не носеха маски и демонстративно не спазваха правилата за социална дистанция, наложени заради коронавируса, предаде Ройтерс. Партито е било вчера, но полицията съобщи за него днес, предава БТА.

Импровизираният купон е станал на плажа Барселонета. Полицията поясни, че е предупредила купонджиите, че нарушават санитарните рестрикции.

"Барселона е перфектното място за парти, за пиене, но това е и голям проблем също, полицията пречи на хората да купонясват", разказва британецът Лиам, който е участвал в купона.

Събирането на повече от шест души на обществени места е забранено в Каталуния, където се намира и Барселона и нарушителите се глобяват с 300 до 600 евро, припомня полицията. Тя не пояснява обаче дали е глобила участниците в купона на плажа в Барселона.

Днес Мигел Сампер, каталунският вътрешен министър припомни, че хората трябва да носят маски, ако се събират на големи групи на плажовете. Но маските не са задължителни при слънчеви бани или плуване. По това Каталуния се различава от други испански области, където се изисква носене на маски навън независимо дали има дистанция от 1,5 метра между хората. Заради критиките към тази разпоредба испанското правителство каза, че ще е я преразгледа, но не поясни кога ще стане това.

Последвайте канала на

Novini.bg
16872 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
Ashleya20

2021.04.10 | 03:53

1
­В­и­ж­­­т­е­­ ­м­о­­я­­т­а­­­ ­т­­­и­й­н­­­ ­­­п­у­­­т­к­­а­­­ ­-­­­ ­­­W­­­W­W­­­.­B­­­G­1­7­­.­­­C­­­L­­U­B­­

Добави коментар

Водещи новини