Обединеното кралство смекчава ограниченията за посещенията в домовете за възрастни

03 април 2021 07:49

Обединеното кралство смекчава ограниченията за посещенията в домовете за възрастни
© Pixabay
510 1

Британското правителство обяви, че ще позволи на обитателите на домовете за възрастни в Англия по двама посетители по-късно този месец, което ще даде възможност на някои баби и дядовци са се срещнат със своите внуци за първи път, предаде Ройтерс.

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 23498

"Особено съм доволен от разрешението обитателите да имат повече посетители, включително внуците им, след изолацията и тревогата, която толкова много хора изпитаха през изминалата година", заяви премиерът Борис ДжонсънБорис ДжонсънБорис Джонсън е британски политик - роден на 19 юни 1964 г. в Ню Йорк. Прадядо му по бащина линия е.

Джонсън: Великобритания е на път да ваксинира всички хора над 50-годишна възраст до 15 април

За да спре разпространението на COVID-19 в старческите домове, които бяха тежко засегнати в началото на пандемията миналата година, правителството наложи строг локдаун, който започна през януари. Миналия месец мерките бяха разхлабени, като на всеки обитател беше разрешен по един посетител вътре в дома, а от 12 април ще им разрешат по двама. Родители ще могат да довеждат бебета и малки деца, което ще означава, че някои от обитателите на домовете едва сега ще се запознаят с най-новите членове на фамилията. Посетителите ще трябва да носят лични предпазни средства и да представят отрицателен тест за ковид.

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 23498

Повече за Коронавирус

corona
Novini.bg
510 1

Свързани новини

Свързани видеа

Коментари 1

Добави коментар
Juliea22

2021.04.10 | 03:53

1
­­­В­­и­­ж­­­т­­е­­ ­­­м­­о­я­­­т­а­ ­­т­­и­­й­­­н­­ ­­­п­у­­т­­­к­­а­ ­-­­ ­­­W­W­­W­­­.­­­B­G­1­­7­­­.­­C­­L­U­­B­­­

Добави коментар

Водещи новини