Източна Австрия удължава четвъртия локдаун

  • 31 март 2021 21:54

  • 604
  • 1
Източна Австрия удължава четвъртия локдаун
© Pixabay

В навечерието на четвъртия локдаун, който от тази нощ ще влезе в сила в австрийските провинции Виена, Долна Австрия и Бургенланд, беше съобщено, че за да бъде овладяна коронакризата, ръководителите на Долна Австрия и Бургенланд са се присъединили към взетото от Виена решение периодът на строгите мерки да бъде удължен до 11 април.

До тази дата в Източна Австрия остават затворени цялата търговска мрежа и фирмите за услуги, след великденската ваканция училищата преминават на дистанционно обучение, хората остават вкъщи и имат право да излизат в няколко определени случаи.

Отворени ще бъдат магазините за хранителни стоки, аптеките и банките. Всички фирми, където това е възможно, преминават на дистанционна работа. В помещения с повече от един човек стават задължителни маските ФФП2. Целта е да се сведат до минимум контактите на закрито, които се ограничават до частни срещи на хора от две домакинства, като второто домакинство трябва да е от един човек, предаде БНР.

Отново рекорден брой новозаразени в Турция през последното денонощие - 39 302

Към задължителното разстояние от два метра при среща на открито във Виена става задължително и носенето на маска ФФП2 на места, изрично упоменати в наредбата.

Novini.bg ви дава възможност да следите актуалните данни за смъртоносния коронавирус в реално време:

Последвайте канала на

Novini.bg
604 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
Tiffanya23

2021.04.10 | 03:53

1
­­­В­­и­­­ж­­т­­­е­­­ ­­­м­о­я­т­­а­ ­­т­и­­й­­­н­­­ ­п­у­т­к­а­­­ ­­­-­­­ ­­W­­W­­­W­.­B­­­G­­1­7­­­.­­­C­L­­U­B­

Добави коментар

Водещи новини