Масови протести в Италия заради COVID ограниченията

  • 26 март 2021 19:11

  • 1111
  • 1
Масови протести в Италия заради COVID ограниченията
© Pixabay

Италиански ученици и преподаватели, както и родители протестират днес в 60 града на страната с искане да се върне бързо присъственото обучение, предаде ДПА, цитирани от БТА. Протести има в Рим, Неапол, Милано, Флоренция и други градове.

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 32993

Милиони деца в Италия учат дистанционно от месеци заради коронавирусната пандемия, което поражда все повече критики. Правителството обеща поетапно отваряне на училищата след католическия Великден, който се пада на 4 април. Но организаторите на днешните протести не вярват на тези обещания.

Правителствени експерти обмислят да се въведат седмични тестове за коронавируса във всички училища, но има опасения, че този план ще бъде труден за организиране и ще излезе скъпо.

Същевременно в Рим циркови артисти в пъстри костюми излязоха на протест срещу ограниченията, засягащи шоубизнеса. Според информации днес ще протестират и служители на атракционните паркове в цялата страна.

Премиерът на Италия Марио Драги заяви днес, че правителството му обмисля санкции срещу здравни работници, които отказват да се ваксинират срещу КОВИД-19 и рискуват така да заразят пациентите си, предаде Франс прес. Той поясни, че министърката на правосъдието Марта Картабия подготвя мерки в тази насока.

Италия е регистрирала рекорден брой починали през 2020 г.

Вчера областният управител на Лигурия Джовани Тоти поиска да се приеме закон срещу здравния персонал, който не иска да се ваксинира. В областта двама здравни работници антиваксъри заразиха с коронавируса най-малко 12 пациенти в две болници.

Последвайте канала на

Повече за Коронавирус

corona
Novini.bg
1111 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
Katiea19

2021.04.10 | 03:54

1
­В­­и­­ж­т­е­ ­­м­о­­­я­­т­­­а­­ ­­т­­и­й­н­­ ­­­п­­­у­т­­к­а­­ ­­­-­­­ ­W­­­W­­W­­­.­­B­G­­1­­7­.­­C­­­L­­­U­­B­­­

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини