Лидерът на „Подемос“ напусна правителството на Испания

  • 26 март 2021 09:17

  • 349
  • 2
Лидерът на „Подемос“ напусна правителството на Испания
© gettyimages

Лидерът на „Подемос“ Пабло Иглесиас от днес не е втори вицепремиер в правителството на испанския министър-председател Педро Санчес.

Вчера той подаде оставка, за да се включи в предизборната кампания за регионалните парламентарни избори в Мадрид, предаде БНР.

Вицепремиерът на Испания напуска правителството

Иглесиас ще се бори за поста премиер на мястото на Изабел Диас Аюсо. Очакванията бяха той символично да напусне поста си на 14 април, датата на която е провъзгласена Втората испанска република, но тъй като кандидатите за премиер на регионалното правителство в Мадрид трябва да са официално обявени между 26 и 31 март, това се случи по-рано.

Това е вторият член на кабинета на Педро Санчес, който напуска поста си, за да участва в регионални избори, след бившият здравен министър Салвадор Ила, който се включи в предизборната надпревара в Каталуния. На мястото на Иглесиас като втори вицепремиер ще застане досегашният трети вицепремиер и министър на икономиката Надя Калвиньо, а трети ще стане министърът на труда Йоланда Диас от „Подемос“.

Предсрочните парламентарни избори в Мадрид са насрочени за 4 май.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
349 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
Tiffanya19

2021.04.10 | 03:54

2
­­­В­­и­­­ж­т­е­­­ ­м­о­­я­­т­­а­­ ­­т­­и­­­й­­­н­­ ­п­­у­т­­­к­­а­­­ ­­­-­ ­W­­­W­­W­­­.­B­­G­­­1­­­7­­.­­C­­L­U­B­­
гл шеф

2021.03.26 | 13:58

1
от. гл шеф. на тайно разузнаване. Г. ПРЕЗИДЕНТ. НА БЪЛГАРИЯ. още веднъж ви вписваме за тези нехранимайковци, с уредите където искат да сменят българия с побъркани хора. за това, стават убийства и кланета и др. никоя държава нее виновна за вас българия умоляваме и разчитаме на вас.

Добави коментар

Водещи новини