"Шпигел": Германия се отказва от планирания 5-дневен пълен локдаун за Великденските празници

  • 24 март 2021 13:19

  • 2977
  • 3
"Шпигел": Германия се отказва от планирания 5-дневен пълен локдаун за Великденските празници
© Getty images

Германският канцлер Ангела Меркел е отменила решението за допълнителни по-строги противоепидемични мерки, които да бъдат наложени през Великденските празници, като това е станало факт след широко разпространена критика.

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 32989

Меркел е разкрила по време на правителствено заседание, че решението от по-рано тази седмица за налагане на общо 5-дневна блокада (пълен локдаун) в страната по време на Великденските празници ще бъде оттеглено, съобщават в сряда изданието "Шпигел" и агенция ДПА.

Канцлерът е казала на участниците в заседанието, че няма да бъдат приложени мерките за затваряне на всички магазини и ограничаване на събиранията по време на католическия Великден от 1 до 5 април.

Германската "автомобилна среща на върха" с участието на канцлера Меркел даде малко резултати

Очаква се Меркел да обяви окончателното решение на брифинг за пресата по-късно днес, информира БНР.

Информацията идва само ден, след като немският канцлер и лидерите на 16-те федерални области постигнаха споразумение за удължаване на срока на вече действащите строги противоепидемични ограничителни мерки до 18-и април, като за периода от 1-ви до 5-и април страната ще бъде поставена под пълен локдаун.

През този петдневен период за Великденските празници трябва да бъдат затворени и всички магазини, като само тези, продаващи хранителни стоки, ще имат право да работят в събота, 3 април.

Тогава беше взето и решение за ограничаване на социалните събирания по време на празниците в началото на април до 5 души от 2 домакинства. Междувременно индустриалните и бизнес лидери са посочили, че са оставени "на тъмно" относно това какво означава на практика т.нар. "великденско затваряне".

Последвайте канала на

Повече за Коронавирус

corona
Novini.bg
2977 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар
Фончо 1

2021.03.24 | 16:19

3
И тая като боко днес едно,после друго. Бизнеса е важен,че стринка ти на 90 с 3 болести, никой не го касае. Измет побаркана.
САМО ИСТИНАТА

2021.03.24 | 14:50

2
БСП ЩЕ ПРЕМАХНЕ ПЛОСКИЯТ ДАНЪК А С. ТРИФОНОВ И МАЯ МАНОЛОВА НЕ БСП НЯМА ДА ПРИЕМЕ ИСТАНБУЛСКАТА КОНВЕНЦИЯ А С.ТРИФОНОВ И МАЯ МАНОЛОВА ЩЕ Я ПРИЕМЪТ ЗА ДА МОЖЕ ПО ЗАКОН ВСИЧКИ ДЕЦА ВЪВ БЪЛГАРИЯ ДА СТАВАТ ДЖЕНДЪРИ КОГАТО ТЕ СИ ПОИСКАТ ВИЕ НАИСТИНА ЛИ ИСКАТЕ ВАШИТЕ ДЕЦА СЛЕД ИЗБОРИТЕ ДА БЪДАТ КАТО ТОВА НА БРАД ПИТ ИЛИ ИСКАТЕ ТЕ ДА СА НОРМАЛНИ И НАИСТИНА ЛИ ИСКАТЕ МАЛКИТЕ ФИРМИ ДА ПЛАЩАТ ДАНЪК КОЛКОТО ГОЛЕМИТЕ ФИРМИ АЗ ЩЕ ГЛАСУВАМ ЗА БСП

2021.03.24 | 14:40

1
Навсякъде "бизнеса" иска да трупа пачки за сметка на здравето на хората.

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини