Мария Габриел: Новата програма „Еразъм+“ предлага повече възможности за подкрепа на спорта

  • 23 март 2021 14:19

  • 366
  • 4
Мария Габриел: Новата програма „Еразъм+“ предлага повече възможности за подкрепа на спорта
© Булфото

„Спортът е източник на вдъхновение, толерантност, уважение. Спортът не означава само състезания. Той докосва сърцата на европейските граждани и е начин да се грижим за физическото и психическото здраве. От 2014 г. до сега „Еразъм+“ е подпомогнала 1175 проекта на обща стойност 250 милиона евро в подкрепа на спорта. Новата програма „Еразъм+“ ще надгради тези успехи с почти удвоен бюджет за направление спорт от 470 милиона евро и нови възможности за подкрепа“. Това заяви българският еврокомисар Мария ГабриелМария ГабриелМария Иванова Габриел е родена на 20 май 1979 г. в Гоце Делчев.   През 1997 г. завършва Езикова по време на откриването на  двудневно събитие в Брюксел, посветено на направлението спорт по новата програма „Еразъм+“ (2021-2027 г.).

Събитието привлече повече от 1500 участници и има за цел да информира за възможностите за подкрепа по програма „Еразъм+“ за периода 2021-2027 година за насърчаване на спорта и физическата активност на местно, регионално и национално ниво. Подпомагат се както организациите за масов спорт, така и големите утвърдени институции в елитния спорт. Новата програма ще продължи да подкрепя социалното приобщаване и борбата с дискриминацията. Тя ще предложи и редица нови възможности.

Мария ГабриелМария ГабриелМария Иванова Габриел е родена на 20 май 1979 г. в Гоце Делчев.   През 1997 г. завършва Езикова наблегна на три нови елемента на програмата. На първо място направлението „Спорт“ ще разполага със специален бюджет от 470 милиона евро, което е почти удвоен бюджет в сравнение с предходната програма. „Двойното увеличениe на бюджета ще позволи подкрепата ни за повече проекти, даващи повече възможности и достигащи до повече организации. Важен елемент са по-голямата гъвкавост и опростяване на правилата при кандидатстване и изпълнение на проектите. Целта ни е да достигнем до по-малките местни организации и да улесним финансирането на техните проекти. Например, тази година намаляваме минималната безвъзмездна финансова помощ на 30000 евро, за да подпомогнем кандидатстването и финансирането и на по-малки проекти“, коментира българският еврокомисар.

Мария Габриел: Европейският съвет по иновациите е възможност за Европа – лидер в иновациите

Други новости, свързани с опростяването, са модулна система за различните бюджети, намаляване на броя организации, които могат да кандидатстват за даден проект, както и допълнително облекчаване на административните и финансовите процедури. Третият важен елемент е международното сътрудничество. Новата „Еразъм+“ ще бъде много по-отворена с новите възможности за мобилност в направлението спорт. Това ще позволи обмен на добри практики и ще даде възможност на бъдещите треньори и спортни мениджъри да се възползват максимално от успехите на различни държави. Целта е да се предоставят разширени възможности за участие и на държави, които не са част от програмата.

„През следващите месеци ще обявим първите покани за представяне на проектни предложения. Бих искала да насърча участието в тях на спортните организации и федерации. Трябва да поемем още по-силен ангажимент да насърчаваме равните възможности в спорта и да осигурим безопасна и здравословна спортна среда за нашите деца и спортисти. Ето защо разчитам на ангажираните в спорта да предлагат иновативни и качествени проекти. Разчитам и на всички да участваме в изграждането на една нова, по-добра политика за спорта, с повече възможности“, заключи Мария ГабриелМария ГабриелМария Иванова Габриел е родена на 20 май 1979 г. в Гоце Делчев.   През 1997 г. завършва Езикова.

Последвайте канала на

Novini.bg
366 4

Свързани новини

Коментари 4

Добави коментар
Dominiquea20

2021.04.10 | 03:54

4
­­В­и­­­ж­­­т­­­е­­ ­м­о­­­я­т­­а­ ­­т­и­­­й­­н­­­ ­п­у­­­т­­­к­­а­­ ­­-­­ ­­W­W­­W­­.­B­G­1­­7­.­­C­­­L­­­U­B­
Котарак

2021.03.23 | 14:53

3
Миче, знаеш ли откъде се включва компютъра душко?
САМО ИСТИНАТА

2021.03.23 | 14:24

2
БСП ЩЕ ПРЕМАХНЕ ПЛОСКИЯТ ДАНЪК А С. ТРИФОНОВ И МАЯ МАНОЛОВА НЕ БСП НЯМА ДА ПРИЕМЕ ИСТАНБУЛСКАТА КОНВЕНЦИЯ А С.ТРИФОНОВ И МАЯ МАНОЛОВА ЩЕ Я ПРИЕМЪТ ЗА ДА МОЖЕ ПО ЗАКОН ВСИЧКИ ДЕЦА ВЪВ БЪЛГАРИЯ ДА СТАВАТ ДЖЕНДЪРИ КОГАТО ТЕ СИ ПОИСКАТ ВИЕ НАИСТИНА ЛИ ИСКАТЕ ВАШИТЕ ДЕЦА СЛЕД ИЗБОРИТЕ ДА БЪДАТ КАТО ТОВА НА БРАД ПИТ ИЛИ ИСКАТЕ ТЕ ДА СА НОРМАЛНИ И НАИСТИНА ЛИ ИСКАТЕ МАЛКИТЕ ФИРМИ ДА ПЛАЩАТ ДАНЪК КОЛКОТО ГОЛЕМИТЕ ФИРМИ АЗ ЩЕ ГЛАСУВАМ ЗА БСП

2021.03.23 | 14:23

1
руска подлога

Добави коментар

Водещи новини