ЕК: Ваксината на "АстраЗенека" е важна, независимо от общественото мнение

  • 22 март 2021 14:33

  • 480
  • 2
ЕК: Ваксината на "АстраЗенека" е важна, независимо от общественото мнение
© Getty Images

Ваксината срещу ковид на "АстраЗенека" е много важна и тази оценка не се влияе от общественото мнение в някои държави от ЕС. Това заяви днес говорител на Европейската комисия.

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 32989

Той добави, че засега ЕК не предвижда да сключва договори за доставка на руска ваксина. По неговите думи тази възможност по-нататък не е напълно изключена и решенията зависят от развитието на пандемията.

Нямаме мнение за китайските ваксини, заяви говорителят в отговор на въпроси на пресконференция. По неговите думи ЕС е въвел ограничения за износа на ваксини, не за да се противопостави на определен производител, а за да осигури изпълнението на сключените договори за доставки. Той отбеляза, че от въвеждането на ограниченията през януари, досега е издаден само един отказ за износ.

Последвайте канала на

Повече за Коронавирус

corona
Novini.bg
480 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
бай тошо

2021.03.22 | 15:10

2
ехехе ще ме търсите вие . сега разбрахте ли каде се набутахте . ще ви ефтанизират даже не ви искат и мнението и ви го казват директно .

2021.03.22 | 14:45

1
Холандия Германия и Дания доказаха че тромбозите са вследствие от ваксината,кво ми я рекламирате,да си я оправят там,приемате ваксини с мижави документи и предизвикват смърт за по няколко дена ама китайската и руската не искате да ги приемете с месеци.

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини