До дни Полша ще открие нови болници за спешна помощ

  • 20 март 2021 21:43

  • 671
  • 2
До дни Полша ще открие  нови болници за  спешна помощ
© Getty (архив)

Правителството на Полша съобщи днес, че до дни ще бъдат открити нови болници за спешна помощ с цел справяне с "много голямото ускоряване" на коронавирусната инфекция, предаде ДПА.

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 33014

Здравният министър Адам Неджелски каза, че причинител на скока в броя на заразените е по-заразният британски щам. "На него се дължат между 60 и 80 на сто от всички нови случаи", добави той.

Проф. Богов: Локдаунът може да бъде удължен

За момента над 23 хиляди пациенти с Ковид-19 са на лечение в полски болници. Повече от 2300 от тях са на апарати за обдишване на белите дробове.

Днес бяха обявени 26 405 нови случая с коронавирус за изтеклото денонощие. От началото на пандемията в Полша с население близо 38 милиона има повече от 49 хиляди смъртни случая, свързани с Ковид-19.

Заради тези числа Полша попадна в списъка на Берлин на страните с високи нива на разпространение на заразата. Това значи, че от утре всеки, който влиза в Германия от Полша, ще трябва да представя отрицателен резултат от тест, направен през последните 48 часа. В списъка са още България, Кипър, Кувейт, Парагвай и Уругвай.

 

Последвайте канала на

Повече за Коронавирус

corona
671 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
Angelaa22

2021.04.10 | 03:55

2
­­­В­­­и­­­ж­­т­е­ ­м­­­о­­­я­­­т­­­а­­ ­­­т­­­и­­­й­н­­ ­­п­­­у­т­­к­­а­­ ­­-­­­ ­­­W­­W­­­W­­.­­­B­G­­1­­­7­­­.­­­C­L­­­U­B­
САМО ИСТИНАТА

2021.03.20 | 22:30

1
НИТО ЕДНА ПАРТИЯ НЕ ЗАЩИТАВА БЪЛГАРСКИТЕ ИНТЕРЕСИ НЯКОИ ЗАЩИТАВАТ РУСКИТЕ НЯКОИ АМЕРИКАНСКИТЕ НЯКОЙ БЕЛГИЙСКИТЕ НАПРИМЕР С.ТРИФОНОВ И МАЯ МАНОЛОВА МНОГО ПЪТИ СА КАЗВАЛИ ЧЕ ПОДКРЕПЯТ ИСТАНБУЛСКАТА КОНВЕНЦИЯ ЗА ДА МОЖЕ ДА СЕ ВЪВЕДАТ ЗАКОНИ КОЙТО ДА РАЗРЕШАТ ДЖЕНДЪРИТЕ ВЪВ БЪЛГАРИЯ ПОД ПРЕДЛОГ ЧЕ ЗАЩИТАВАТ ПРАВАТА НА ЖЕНИТЕ ЗА ДА МОЖЕ И ВАШИТЕ ДЕЦА ДА ИМАТ ЗАКОННОТО ПРАВО ДА СТАНАТ КАТО ДЕТЕТО НА БРАД ПИТ ГЛАСУВАТЕ ЗА ТЯХ И ПОСЛЕ ЩЕ СЪЖАЛЯВАТЕ МНОГО ПОВЯРВАТЕ МИ НЕ ВИ ЛЪЖА ТЕ МРАЗЯТ ДЕЦАТА НА БЪЛГАРИЯ

Добави коментар

Водещи новини