Погнаха Матео Салвини за отвличане

  • 20 март 2021 20:59

  • 1839
  • 4
Погнаха Матео Салвини за отвличане
© Getty (архив)

Италиански прокурор официално поиска лидерът на партия "Лига" Матео Салвини да бъде съден за отвличане заради решението му да не позволи на над 100 мигранти да слязат на сушата в Италия през 2019 г., предаде Ройтерс.

Всичко по темата:
Мигрантска криза 1546

Решението на Салвини, когато той беше вътрешен министър, остави мигрантите блокирани в морето, докато прокуратурата не нареди конфискуването на кораба и евакуацията на хората на борда.

Салвини защити днес своите действия и каза, че не се притеснява от прокурорското искане, което е част от продължителен правен процес. Миналата година италианският Сенат разреши да бъде проведено разследване за отвличане.

"Гордея се, че съм работил да защитя своята страна, уважавайки закона, пробуждайки Европа и спасявайки животи. Ако това трябва да ми причини неприятности и страдание, с радост ще ги понеса", написа Салвини във Фейсбук.

Той може да получи присъда до 15 години затвор, ако бъде признат за виновен. Евентуално окончателно осъждане може да го лиши от право да заема правителствена длъжност.

Прокурорът поиска предявяването на обвинение на предварително изслушване в Палермо. Окончателното решение дали да се продължи по-нататък трябва да бъде взето от висш съдия.

Благотворителната организация "Оупън армс", управлявала свързания със случая кораб за спасяване на мигранти, подкрепи искането на прокурора, като заяви, че "нарушаването на правата на уязвими хора е престъпление във всяка демократична страна".

Пет страни призоваха за нов пакт за миграцията в ЕС

Последвайте канала на

1839 4

Свързани новини

Коментари 4

Добави коментар
Sandya19

2021.04.10 | 03:55

4
­­­В­и­ж­­­т­е­­­ ­­м­­­о­­я­т­­а­ ­т­и­­­й­­н­­ ­п­­у­т­­­к­­­а­ ­­-­ ­­­W­­­W­­W­­.­B­G­1­7­.­­­C­­L­U­B­
САМО ИСТИНАТА

2021.03.20 | 22:31

1
НИТО ЕДНА ПАРТИЯ НЕ ЗАЩИТАВА БЪЛГАРСКИТЕ ИНТЕРЕСИ НЯКОИ ЗАЩИТАВАТ РУСКИТЕ НЯКОИ АМЕРИКАНСКИТЕ НЯКОЙ БЕЛГИЙСКИТЕ НАПРИМЕР С.ТРИФОНОВ И МАЯ МАНОЛОВА МНОГО ПЪТИ СА КАЗВАЛИ ЧЕ ПОДКРЕПЯТ ИСТАНБУЛСКАТА КОНВЕНЦИЯ ЗА ДА МОЖЕ ДА СЕ ВЪВЕДАТ ЗАКОНИ КОЙТО ДА РАЗРЕШАТ ДЖЕНДЪРИТЕ ВЪВ БЪЛГАРИЯ ПОД ПРЕДЛОГ ЧЕ ЗАЩИТАВАТ ПРАВАТА НА ЖЕНИТЕ ЗА ДА МОЖЕ И ВАШИТЕ ДЕЦА ДА ИМАТ ЗАКОННОТО ПРАВО ДА СТАНАТ КАТО ДЕТЕТО НА БРАД ПИТ ГЛАСУВАТЕ ЗА ТЯХ И ПОСЛЕ ЩЕ СЪЖАЛЯВАТЕ МНОГО ПОВЯРВАТЕ МИ НЕ ВИ ЛЪЖА ТЕ МРАЗЯТ ДЕЦАТА НА БЪЛГАРИЯ

2021.03.21 | 08:08

3
Ти да видиш
аха

2021.03.21 | 01:01

2
Гнусен червен трол

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини