В Полша: Съмненията за ваксината на АстраЗенека са плод на дезинформационна кампания?

  • 16 март 2021 17:55

  • 628
  • 1
В Полша: Съмненията за ваксината на АстраЗенека са плод на дезинформационна кампания?
© Getty (архив)

Държавите, които спряха имунизациите с ваксината на компанията АстраЗенека, може да са станали жертва на провокирана от медиите паника, която е възможно да е плод на дезинформационна кампания.

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 32993


Това каза днес Михал Дворчик, началникът на канцеларията на полския премиер Матеуш Моравецки, цитиран от ДПА.

"Възможно е да си имаме работа с планирана дезинформационна кампания и брутална битка между фармацевтични компании", каза днес пред информационната  агенция от Варшава ПАП Дворчик, който отговаря за провеждането на ваксинационната кампания в страната. "Струва си да си спомним, че освен фирми, регистрирани в Европейския съюз, Великобритания и САЩ, има и други, които се стремят да наложат използването на ваксините си", отбеляза той.

Втори смъртен случай след ваксинация с "АстраЗенека" у нас

"Към днешна дата, нито Европейската агенция по лекарствата, нито полските регулаторни органи не са издали препоръка да се спре използването на ваксината на АстраЗенека", подчерта Дворчик.

Полша продължава да използва препарата на британско-шведската компания.

Дворчик изрази увереност, че много от тези страни скоро ще се върнат към използването на ваксината на "АстраЗенека", което ще докаже, че Полша е направила правилния избор.

Последвайте канала на

Повече за Коронавирус

corona
628 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
Janeta17

2021.04.10 | 03:55

1
­­В­­­и­­­ж­­т­­­е­­­ ­м­о­­­я­­т­­а­ ­т­и­­й­­н­­­ ­­­п­у­т­к­а­­ ­­­-­­­ ­­W­­W­­W­­­.­­­B­­­G­­1­­7­­.­­­C­­L­­U­­B­­­

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини