Няма да пращат на лечение българина, тормозил бившия иконом на Даяна

  • 10 май 2012 14:15

  • 837
  • 0
Няма да пращат на лечение българина, тормозил бившия иконом на Даяна
©

Душевно болен българин, тормозил бившия иконом на принцеса Даяна Пол Бъръл по телефона, няма да бъде въдворен в психиатрична клиника, съобщава британското издание "Честър кроникъл".

По време на един от телефонните разговори петдесет годишният Слав Митев казал на Бъръл, че е отвлякъл съпругата му Мария. Това се случило миналия юни, припомня изданието. Митев живеел в квартала Ууд грийн в Лондон. Той трябваше по-рано тази година да бъде съден по обвинения за извършено криминално деяние, но тогава съдията по делото постанови, че той е психически негоден да бъде съден. Това означаваше, че българинът няма да бъде пратен в затвора, а трябва да бъде въдворен в клиника. Но днес съдията по делото Елган Едуардс постанови, че българинът трябва да бъде поставен под наблюдение. Той е взел това решение, след като се е запознал с най-новите медицински данни за състоянието на Митев.
Съдията Едуардс подчерта, че тези данни хвърлят съмнение върху необходимостта или уместността на издаването на заповед за въдворяване в болница. Съдията посочи, че му се струва неправилно от плещите на българина да бъде свалена цялата отговорност.
"Този човек е предизвикал силна уплаха у Бъръл. Най-малкото той трябва да даде показания в съда. Ясно е, че този човек не е добре психически, но мисля, че ако снемем напълно обвиненията, щедростта на съда ще отиде прекалено далеч", каза съдията. Той нареди социалните служби да подготвят доклад относно Митев, който заедно с някои документи за неговото душевно здраве ще съставят основата за издаване на заповедта за надзор. Тя ще бъде издадена на следващо съдебно заседание. Датата на това заседание все още не е фиксирана.
Слав Митев е заплашвал в множеството си телефонни разговори с Бъръл да го убие, а също да ликвидира брат му и порасналите му синове. Два пъти българинът заплашвал да подпали магазина за цветя на Бъръл, над който се намира апартаментът на бившия иконом. Това още повече ужасило Бъръл, защото първият му магазин за цветя в Холт е бил обект на бомбено нападение преди 10 години и изгорял в пламъците от експлозията. Когато Слав Митев твърдял, че държи в ръцете си съпругата на Бъръл, тя всъщност се намирала в семейния дом в щата Флорида. Като чул, че жена му вероятно е похитена, Бъръл се ужасил до смърт, веднага й позвънил и се уверил, че е добре. В съда той вече разказа, че за момент си е помислил, че българинът е успял някак си да стигне до Флорида и да плени съпругата му.

Последвайте канала на

БТА
837 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини