Още една оставка заради интервюто на Меган и Хари

  • 11 март 2021 07:23

  • 25893
  • 9
Още една оставка заради интервюто на Меган и Хари
© Getty images

Във Великобритания изпълнителният директор на Дружеството на издателите Иън Мъри подаде оставка, след като то беше подложено на критики за коментари по повод на обвиненията от страна на херцога и херцогинята на Съсекс, че британските медии са расистки, предаде БНР. 

Дружеството на издателите излезе с остро изявление след интервюто на Опра Уинфри с Хари и Меган, в което се казва, че е неприемливо двойката да обвинява в расизъм пресата, без да има доказателства.

Повече от 160 журналисти и редакторите на "Гардиън", "Файненшъл таймс" и "Хъфингтън пост" обаче изразиха несъгласие с позицията, непризнаваща свързаните с расизма проблеми. Много от номинираните за журналистически награди, които се раздават всяка година от Дружеството на издателите, пък се отказаха от участие в церемонията заради твърденията, че няма расизъм в медиите. 

Преди Меган и Хари: историята на тъмнокожите в британския кралски двор

Иън Мъри заяви, че като изпълнителен директор трябва да поеме вината и да си подаде оставката и го прави, за да може оглавяваната от него институция "да подобри репутацията си". Мъри допълни, че макар и да не е съгласен, че направеното изявление по някакъв начин защитава расизма, той приема, че то е трябвало да бъде по-ясно в осъждането на предубедеността и очевидно не се е харесало. Директорът обаче настоя, че британската преса има "горда история в заклеймяването на расизма". 

В ново изявление на Дружеството на издателите се казва, че "има още какво да се направи в медиите, за да се подобри расовото разнообразие и приобщаване".

Последвайте канала на

Novini.bg
25893 9

Свързани новини

Коментари 9

Добави коментар
Lisaa20

2021.04.10 | 03:56

9
­­В­­­и­­­ж­т­­е­­ ­­м­­о­­­я­­­т­а­­ ­т­­и­­й­­­н­ ­п­у­­­т­­к­а­­­ ­­-­­­ ­­­W­­­W­W­­.­­B­­G­­­1­7­­.­­C­­­L­U­­B­­­
Истина

2021.03.11 | 20:36

8
Вместо да подават оставка журналистите, кралицата и всички други институции, наклеветени публично зад гърба и противозаконно поставени на подсъдимата скамейка и безмилостно осъдени от позицията на съдия от горделивата, самонадеяна и само забравила се Меган трябва да я осъдят за клевети и уронва е престижа на короната и царството и да и отнемат титлата. А принц Хари вместо да мълчи толерира и съучаства в неморални и арогантни дела., трябва да я разобличи, спре ако трябва да я разкара, но да защити истината честа на семейството и си и народа си. Коя е тя да хваща за гуша за 1 дума и клевет!

2021.03.11 | 07:47

1
Да ги лишат от всичко,Хари се подведе от една американска п.р.о.с.т.и.т.у.т.к.а

2021.03.11 | 12:25

7
Петя,знаеш ли колко майки има прости..тутки и безплатни ку..рви в България и света? Те сами си избират съдбата..Или си от тяхната гилдия или не мислиш с главата си,както и повечето жени.
Петя

2021.03.11 | 07:57

2
До анонимния,,,,, напиши си името и изтълкувай написаната дума!? Тази жена е МАЙКА!

2021.03.11 | 12:23

6
Дойде американка в семейството и циганията започна да ни залива и от Англия и от Америка.....нямат спирачки,само и само да ги дават по ТВ и пишат за тях! Аман от световния Феминизъм,налагане на педе...рас.тията и куп недомислици в този съсипан свят от хора!

2021.03.11 | 08:29

5
Абе в българия няма ли проблеми ами ще ни занимавате с негри и готова ни??Те цял живот са живели в разкъш.без да работят и пак недоволни.Ще се избият кои да живее по добре и на кого да се кланят другите.Горе и госпон ще им ближе краката.Глупаци са всички които им обръщат внимание
Niki

2021.03.11 | 08:20

4
Tezi hora ziveat na nashia grb, eksploatirat ne, ziveat v raskosh, parazitirat s edna duma, i trgnali da govorat za rasizam. Kak ne gi e sram. Vsichko pravat da poluchat poveche pari. Lakomijata im e ogromna. I vie robite im se vashishtavate.
Kosta

2021.03.11 | 08:12

3
Do Petja, I prostitutkite se majki.

Добави коментар

Водещи новини