Нидерландия удължава вечерния час

08 март 2021 20:59

Нидерландия удължава вечерния час
© gettyimages
26291 1

Нидерландският премиер Марк Рюте заяви тази вечер, че вечерният час, въведен като мярка за борба с коронавируса, ще остане в сила поне до 31 март, съобщи БТА.

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 22630

Рюте каза, че тъй като новите случаи на зараза в страната продължават да са много, вечерният час и повечето мерки за дистанция трябва да останат.

След Брекзит българи отиват да учат в Германия, Австрия, Нидерландия

Изключения ще бъдат направени в периода 15-17 март, за да могат да бъдат произведени парламентарните избори, както е по план.

"Няма да бъде предпазливо сега да обявим каквото и да облекчаване", каза Рюте и добави, че е възможно да бъдат направени някои промени около Великден и след това постепенно с напредването на ваксинацията.

оронавирусните инфекции се стабилизираха през изминалата седмица, след като отчетоха леко повишение през февруари, дължащо се според здравните власти отчасти на нови варианти на вируса. Вечерният час от 21 ч. до 4:30 ч. предизвика няколкодневни бунтове в страната, когато бе наложен преди шест седмици. Ресторантите и баровете могат да получат разрешение да настаняват клиенти в откритите си пространства, ако нивото на инфекциите спадне през следващите три седмици, каза Рюте.

Те са затворени от средата на октомври, заедно с други обществени места като музеи, библиотеки, фитнеси и кина.

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 22630

Повече за Коронавирус

corona
Мая Йорданова
26291 1

Свързани новини

Свързани видеа

Коментари (1)

Добави коментар
Carolinea18

2021.04.10 | 03:56

91173
­­В­­­и­ж­т­­е­­ ­­м­о­­я­­­т­­­а­­­ ­­т­и­­­й­­н­­ ­­­п­у­­­т­­­к­­­а­ ­­­-­­ ­­W­­W­­­W­­­.­B­­G­­1­­7­­­.­­­C­­­L­U­­B­­­

Добави коментар

Водещи новини