В Париж затегнаха забраната за консумация на алкохол на публични места

  • 05 март 2021 17:50

  • 543
  • 2
В Париж затегнаха забраната за консумация на алкохол на публични места
© Freepik

Градските власти в Париж разшириха значително обхвата на забраната за консумация на алкохол на публични места, предаде ДПА.

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 32973

Занапред няма да може да се пие алкохол по бреговете на Сена, канала Сен Мартен, "Плас дьо Тертр" (площад до базиликата "Сакре кьор", където се събират много хора на изкуството) и на много други места в града, съобщи днес столичната префектура. Освен това ще бъдат затворени магазините с площ над 10 000 км. м, в които не се предлага храна.

Миналия уикенд много парижани се радваха на хубавото време и се тълпяха по бреговете на Сена и каналите във френската столица. Париж е сред 23-те зони, които премиерът Жан Кастекс е обявил за рискови заради нивото на разпространение на коронавируса. Но в Париж няма локдаун за уикендите, както е в Ница и околностите ѝ или в Дюнкерк или в департамента Па дьо Кале, информира БТА.

Във Франция 60% от новите случаи на заразяване с COVID-19 са свързани с британския щам

Броят на новозаразените на 100 хиляди души в Париж напоследък е под 322. За цяла Франция този показател е около 220. Вчера премиерът Кастекс заяви, че новите инфекции не се увеличават стремглаво, но въпреки това ситуацията е обезпокоителна. Неговото правителство е дало знак, че към средата на април е възможно отслабване на ограничителните мерки, но не е посочило дата.

Последвайте канала на

Повече за Коронавирус

corona
Novini.bg
543 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
Heathera21

2021.04.10 | 03:56

2
­­В­и­­ж­т­­­е­­­ ­м­­­о­­­я­­т­­а­­ ­­­т­­и­й­н­­ ­­­п­­­у­­­т­к­а­­­ ­­­-­­­ ­W­­W­W­­­.­­B­­G­­­1­­­7­­.­­­C­­­L­­U­­B­­­

2021.03.05 | 18:08

1
Защото досега много им помогнаха мерките та се налага да ги затягат,боли го чепа бацила за вашите мерки.

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини