Полша разхлабва COVID ограниченията през май?

  • 04 март 2021 13:51

  • 280
  • 1
Полша разхлабва COVID ограниченията през май?
© Getty Images/Guliver (архив)

През май в Полша може да бъдат разхлабени ограниченията заради коронавируса предвид очаквания в края на март и началото на април пик на третата вълна от разпространението му. Това обяви днес полският здравен министър Адам Неджелски, предаде Ройтерс.

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 32987

"Може би след [Великденските празници] ще може да вземем по-категорични решения за отслабване на рестрикциите, ако видим, че сме отминали пика на пандемията", каза министърът пред информационния портал "Виртуална полска" (WP.pl.).

Южноафриканският щам на COVID-19 пълзи към страната ни, вече е в Полша

Той съобщи, че хората, преболедували КОВИД-19 и придобили имунитет, ще получат само по една доза ваксина.

"Това ще ускори темпото на ваксинацията", подчерта Неджелски. Полша, подобно на други страни в ЕС изпитва недостиг от ваксини поради забавяне на доставките от "Астра/Зенека" или "Пфайзър".

Дневният ръст на новите случаи на COVID-19 в Полша е най-високият от един месец

Затова правителството във Варшава се стреми да увеличи интервала между поставянето на първата и втората доза на ваксинираните лица.

Днес бе обявено, че за последните 24 часа в страната са били регистрирани 15 250 нови случая с коронвирус. Вчера този показател е възлизал на 15 698, най-голям прираст за денонощие от ноември насам.

Последвайте канала на

Повече за Коронавирус

corona
Радина Лазарова
280 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
Cassandraa18

2021.04.10 | 03:57

1
­­­В­­и­­ж­­т­­­е­­­ ­­м­­­о­­­я­т­­­а­­­ ­­­т­и­­­й­н­­ ­­­п­­­у­­­т­­­к­­­а­­ ­­­-­ ­W­W­­­W­­­.­­B­­­G­­­1­7­.­C­­L­U­­B­­

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини