На изкаралите COVID-19 в Италия ще им бъде поставяна само една доза от ваксините

  • 04 март 2021 10:54

  • 389
  • 1
На изкаралите COVID-19 в Италия ще им бъде поставяна само една доза от ваксините
© Getty Images (архив)

Италианските здравни власти дадоха зелена светлина на ваксиниране срещу COVID-19 само с една доза за хора, които вече са прекарали коронавирусната зараза, предаде АНСА.

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 32988

Съответното разпореждане дойде от италианското министерство на здравеопазването, след като в подкрепа на идеята се обявиха Италианската агенция за лекарствата и Висшият съвет по здравеопазване. Предполага се, че прекаралите COVID-19 вече имат известен изграден имунитет и една доза от ваксините ще им е достатъчна.

Италия удължава коронавирусните забрани за пътувания до началото на април

Същевременно в Италия започнаха изпитанията върху хора на втора ваксина местно производство, пише в. "Република". Продуктът е разработен от компанията "Такис". Очаква се изпитанията с нея да приключат през есента. В Италия вече се изпитва ваксината на биотехнологичната компания "Рей Тера". При продукта на "Такис" обаче ваксината се поставя не с обикновена инжекция, а с инструмент, приличащ на пистолет, с който се извършва така наречената електропорация. Едва след края на изпитанията ще стане ясно дали е нужда една или две дози от тази ваксина. Продуктът на "Такис" обаче може да се съхранява при обикновена хладилна температура, съобщава БТА.

Последвайте канала на

Повече за Коронавирус

corona
Novini.bg
389 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
Aliciaa16

2021.04.10 | 03:57

1
­В­­­и­­­ж­т­­­е­­­ ­­м­­о­­я­­т­а­­ ­т­и­­й­­­н­ ­­­п­­у­т­­­к­­­а­­­ ­-­­­ ­­­W­W­­­W­­.­­­B­­G­­1­­­7­­­.­­C­L­­­U­B­­­

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини