Унгария трябва да се подготви за рязко увеличение на случаите на COVID-19

  • 02 март 2021 15:41

  • 684
  • 0
Унгария трябва да се подготви за рязко увеличение на случаите на COVID-19
© gettyimages

Унгария трябва да се подготви за рязко увеличение на случаите на COVID-19 в хода на трета вълна на епидемията заради разпространението на британския и южноафриканския вариант на коронавируса, заяви главният здравен инспектор Цецилия Мюлер, цитирана от БТА.

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 32973

Към вчера в страната са били установени пет случая на южноафриканския вариант, посочи Мюлер на виртуален брифинг за медиите.

"Пандемията напредва с огромни темпове в цяла Европа и в Унгария; ден след ден нараства и броят на случаите (на заразяване), макар и вече 721 000 души да са с поставена (поне) първа доза от ваксините", каза тя.

Близо 115 млн. са случаите на COVID-19 в световен мащаб

Унгария ваксинира около четвърт милион души за времето от миналата сряда, когато стана първата държава от Европейския съюз, започнала да използва препарата на китайската компания Синофарм (Sinopharm), а преди това - и руската ваксина Спутник V.

Властите искат до утре да са ваксинирани още около 80 000 души, макар че през последните дни няколко официални лица предупредиха, че за да бъде ограничена епидемията, ще са нужни още противоепидемични мерки. Рестрикциите, които са в сила от ноември, включват вечерен час, затваряне на хотелите и ресторантите, забрана за всякакви събирания и дистанционно обучение на гимназистите.

Днес учителският синдикат PSZ заяви, че правителството трябва да започне учениците от началните класове също трябва да преминат към виртуални часове, за да бъде забавено разпространението на вируса. Досега в Унгария са регистрирани 435 689 заразени. 15 188 човека са починали.

Последвайте канала на

Повече за Коронавирус

corona
Мая Йорданова
684 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини