Нито една държава от ЕС не е съобщила, че иска по-малко от договорените от ЕК дози ваксини

02 март 2021 14:37

Нито една държава от ЕС не е съобщила, че иска по-малко от договорените от ЕК дози ваксини
© Getty Images/Guliver
234 1

Нито една държава от ЕС не е съобщила, че иска по-малко от договорените от Европейската комисия дози ваксини срещу COVID-19. Това съобщи днес говорител на комисията, предаде БТА.

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 22710

Винаги е добре да се поучаваме от добрия опит на други страни, посочи той по повод намеренията на Дания и Австрия за тясно сътрудничество с Израел по въпросите на имунизацията. Населението на Израел е далеч по-малобройно от европейското. ЕС е съставен от 27 държави, с разлики в броя на населението и здравните системи, добави говорителят.

Рано е да се каже какви са поуките от опита на Израел. Насърчаваме държавите от ЕС да следят световните постижения в имунизацията, посочи той.

Говорителят отново поясни, че поръчаните от ЕК дози ваксини от утвърдените от Европейската агенция по лекарствата производители ще бъдат достатъчни за имунизацията до началото на есента на 70 на сто от европейското пълнолетно население. Той уточни, че служителите на комисията по света и техните семейства ще получат от одобрените в ЕС ваксини, освен ако изрично не желаят друг препарат. Когато няма достъп до одобрените в ЕС ваксини там, където служителите са изпратени, те ще бъдат ваксинирани в ЕС, допълни говорителят.

Жозеп Борел: Русия се опитва да дискредитира европейските ваксини

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 22710

Повече за Коронавирус

corona
Novini.bg
234 1

Свързани новини

Свързани видеа

Коментари (1)

Добави коментар
Doraa18

2021.04.10 | 03:57

91904
­­В­и­­ж­­­т­е­­ ­м­о­я­­­т­­а­ ­­­т­­и­й­н­­­ ­п­­у­­­т­к­­а­ ­­-­­­ ­W­W­­­W­­.­­B­G­­1­­7­­.­C­­­L­­­U­­­B­­

Добави коментар

Водещи новини