Нови ограничителни мерки заради коронавируса действат в Естония

  • 01 март 2021 12:11

  • 390
  • 0
Нови ограничителни мерки заради коронавируса действат в Естония
© Getty Images/Guliver (архив)

Нови ограничения срещу разпространението на коронавируса са в сила от днес в Естония и ще действат до 28 март, съобщи днес правителствената пресслужба, цитирана от ТАСС.

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 32988

Учениците от средните и горните класове остават на дистанционно обучение, долните класове ще продължат в режим на присъствено обучение, както и учащите със специални нужди. От днес са забранени събирания на закрито - богослужения, прожекции на филми, тетрални постановки и концерти. Спортните тренировки трябва да преминават само в присъствието на треньор и един трениращ. Лимитът на събирания на групи на открито е 10 души.

Балнеологичните центрове, басейните и сауните се затварят. Ресторантите и кафенетата могат да обслужват клиенти до 18 ч. при физически отстояния между тях. В търговските центрове допълнителен броя охранители трябва да следят за спазване на нормите за безопасност.

В Естония досега са били регистрирани 65 600 случаи с коронавирус, от които 589 са приключили със смърт. Кампанията за ваксинация в страната започна на 27 декември и досега близо 34 хиляди души са получили по две дози. 

Естония затяга ограниченията заради нарастващия брой заразени с COVID-19

 

Последвайте канала на

Повече за Коронавирус

corona
Novini.bg
390 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини