Германия въвежда граничен контрол с Франция

  • 28 февруари 2021 18:48

  • 1924
  • 3
 Германия въвежда граничен контрол с Франция
© Getty Images

Германия въведе строги ограничения за пътуване на нейна територия от френския департамент Мозел, за да се опази от опасните варианти на новия коронавирус, предадоха БТА и ДПА.

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 32982

Мозел става първата френска административна единица, която е прибавена към германския списък на опасни райони с вариант на коронавируса. Тези райони получават забрана за влизане на германска територия с отделни изключения, например за шофьори на камиони и някои работници от първостепенно значение, както и германски граждани и пребиваващи в страната чужденци.

Влизащите в Германия от рисковите райони трябва да представят отрицателен тест за коронавирус, направен преди не повече от 48 часа.

Ограниченията за департамента Мозел влизат в сила от вторник.

Франция заяви, че води разговори с германското правителство в опит да се избегнат готвените ограничения за влизащите в Германия от департамента Мозел, предаде Ройтерс.

Германският институт "Роберт Кох" днес определи Мозел като рисков район за южноафриканския вариант на новия коронавирус. Затова германските власти решиха да преустановят обществения транспорт между Мозел и германските провинции Райнланд-Пфалц и Саар, а пътуващите с коли трябва да представят отрицателен тест.

Френският държавен секретар по европейските въпроси Клеман Бон изрази съжаление от германското решение.

"Водим разговори с германските власти, които класифицираха Мозел като район с варианти на коронавируса. Това означава почти цялостно затваряне на границата и искаме да избегнем това за 16-ти хиляди работещи в Германия жители на Мозел. Опитваме се да смекчим тези мерки възможно най-много", каза Бон за радио Франс ентер.

Последвайте канала на

Повече за Коронавирус

corona
Novini.bg
1924 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар
Shannona22

2021.04.10 | 03:57

3
­­В­­­и­­­ж­­т­е­ ­м­­о­­­я­т­­а­­ ­­­т­­и­­­й­­­н­ ­­п­­у­т­­­к­­а­­­ ­-­­­ ­W­­­W­­­W­­­.­B­­­G­­1­­7­­.­C­L­­­U­B­­
Шенгеностан

2021.02.28 | 22:33

2
Да имаш негри от Африка май няма да им излезе евтино.
HAIKO

2021.02.28 | 20:11

1
RAZPADANETO ZAPO4VA EU SI OTIVA,

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини