Затварят прочут пазар за птици в Париж

  • 26 февруари 2021 17:18

  • 327
  • 1
Затварят прочут пазар за птици в Париж
© Pixabay

Градската управа на Париж затваря прочут пазар на птици в центъра на града. Решението е взето заради неспиращия нелегален трафик на пернати, в това число на застрашени видове и на промяната на изискванията за благосъстоянието на птиците, предаде БНТ.

Канарчета, папагали и чинки вече няма да чуруликат в клетките си в сянката на катедралата Нотр Дам в Париж, след като властите решиха да затворят пазар за птички, който датира от 19-ти век. Причината е че той повече не отговаря на съвременните изисквания.

Пазарът се провежда в неделя на острова Ил дьо Ла Сите в Сена. Той е магнит за парижани и туристи, особено за деца, но защитници на правата на животните се обявиха против плановете за реновацията му и така градският съвет взе решение да затвори обекта.

Турция разкри контрабанда на породисти кучета през границата с България

"Решихме да затворим пазара заради две основни причини.Първата е, че той стана епицентър на трафика на птици в парижкия район. Той продължава въпреки взетите мерки. Най-вече има трафик на застрашени видове птици", каза заместник кметът на Париж Кристоф Наждовски.

Има още една важна причина за решението на управата на френската столица.

"Втората причина, е че условията на представянето на птиците не отговаря вече на очакванията на посетителите и на очакванията за благосъстоянието на птиците, на каквито имаме право днес", каза заместник кметът на Париж Кристоф Наждовски.

Последвайте канала на

Novini.bg
327 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
Beckya23

2021.04.10 | 03:57

1
­В­­и­­ж­­­т­­­е­ ­м­­о­­­я­т­а­­­ ­т­и­­й­­н­­­ ­п­у­­т­к­­­а­­ ­­-­ ­W­W­­­W­.­B­G­­­1­­7­.­­­C­L­U­­­B­­

Добави коментар

Водещи новини