Принцеса Латифа настоява британската полиция да възобнови случая с отвличането на по-голямата ѝ сестра

25 февруари 2021 14:40

Принцеса Латифа настоява британската полиция да възобнови случая с отвличането на по-голямата ѝ сестра
© gettyimages
570 1

Шейха Латифа, една от дъщерите на управника на Дубай, е писала на британската полиция с молба да бъде възобновено разследването на отвличането на по-голямата ѝ сестра от улица в Кеймбридж през 2000 г., съобщи днес Би Би Си, цитирана от БТА.

В ръкописно писмо от 2018 г., с което Би Би Си се е запознала, Латифа иска от полицията в Кеймбридж да се насочи отново върху случая с 39-годишната ѝ сестра, която беше похитена, когато беше 18-годишна, и оттогава не е виждана на обществено място.

Дубай: За принцеса Латифа се полагат грижи в дома ѝ

Правителствената пресслужба в Дубай не отговори на искането за коментар, посочва Ройтерс. Полицията в Кеймбридж потвърди, че е получила писмо с дата 18 февруари 2018 г., във връзка със случая и съобщи, че то е част от "продължаващо разследване".

35-годишната Латифа също е обект на международно безпокойство за съдбата ѝ. Във видеозаписи, заснети през 2019 г. и разпространени миналата седмица от британски медии, тя казва, че е държана като заложник от баща си в превърната в затвор вила и че се страхува за живота си. Миналата седмица ОАЕ обявиха, че Латифа е обгрижвана у дома от семейството и медицински специалисти. Бащата на Латифа и Шамса - шейх Мохамед бин Рашид ал Мактум, отхвърли констатациите на съдия от висшия съд в Лондон, който миналата година каза, че е приел за доказани обвинения, че шейхът е наредил отвличането на дъщерите си. Шейх Мохамед бин Рашид Ал Мактум е емир на Дубай и министър-председател на ОАЕ.

Великобритания призова ОАЕ да даде доказателства, че Латифа все още е жива. В писмото на Латифа пише: "Всичко, което искам от вас, е да ви помоля да отделите внимание на нейния случай, защото това би могло да й върне свободата, вашата помощ и внимание към нейния случай може да я освободят", съобщава ДПА.

Мая Йорданова
570 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
Ashleya23

2021.04.10 | 03:57

1
­­­В­­и­ж­­­т­­е­­ ­­­м­­­о­я­т­­а­­­ ­­т­­и­й­н­­­ ­п­­у­­т­­­к­­а­­ ­­-­­ ­W­W­­W­­.­­B­­G­1­­­7­.­­­C­L­U­B­­­

Добави коментар

Водещи новини