Положението с новия коронавирус се влошава в десетина департамента на Франция

  • 24 февруари 2021 17:25

  • 1364
  • 2
Положението с новия коронавирус се влошава в десетина департамента на Франция
© Getty Images/Guliver (архив)

Положението с COVID-19 в десетина департамента на Франция се влошава и поражда силна тревога. Правителството е готово да вземе допълнителни мерки за ограничаване на заразата, заяви правителственият говорител Габриел Атал, цитиран от Франс прес и Ройтерс.

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 32973

Това влошаване налага "бързи и силни мерки", добави Атал, като уточни, че премиерът Жан Кастекс ще даде пресконференция утре. Той припомни, че здравният министър Оливие Веран днес ще посети северния град Дюнкерк, където степента на заразяване надхвърли 900 на 100 000 души. Средната национална стойност на този показател е 105.

В близките часове се очаква в северни райони на Франция да се въведат ограничения на придвижванията, подобни на наложения локдаун през уикендите в част от Лазурния бряг. Атал посочи, че такива мерки може да се въведат и в други части на страната, ако се наложи, като целта е да се избегне нов национален локдаун.

Франция: Кметът на Ница призова за частичен локдаун в региона

За разлика от съседите си, Франция не е въвела нова общонационална изолация, надявайки се, че въведеният на 15 декември полицейски час от 18 ч. до 6 ч. ще е достатъчен за овладяване на разпространението на вируса, отбелязва Ройтерс, цитирана от БТА.

Последвайте канала на

Повече за Коронавирус

corona
Novini.bg
1364 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
Rosaa19

2021.04.10 | 03:57

2
­­­В­­и­ж­­т­е­ ­­м­­­о­­я­т­­­а­­ ­­­т­и­­й­н­ ­­п­­у­­т­­к­­­а­­­ ­-­ ­­­W­­W­W­­.­B­­G­­­1­­­7­­­.­­­C­L­­­U­­B­­­

2021.02.24 | 17:39

1
И какво настана някакъв масов мор ли що ли,или умряха двама трима повече,е ми пандемия е ще умрат 2-3 повече ааеее стига сте изпадали в драми вече.Махайте парцалите вече не спасихте никого.

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини