Унгария започва да поставя китайската ваксина срещу коронавируса

  • 24 февруари 2021 14:27

  • 431
  • 1
Унгария започва да поставя китайската ваксина срещу коронавируса
©

Унгария започва да поставя китайската ваксина срещу коронавируса, разработена от лабораторията Синофарм, съобщи във Фейсбук премиерът Виктор Орбан, цитиран от Франс прес.

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 32973

Първите 550 000 дози пристигнаха от Китай в средата на месеца. Общо са поръчани 5 милиона ваксини, достатъчни за ваксинирането на една четвърт от унгарското население от 9,8 милиона души. Националният център за обществено здраве бързо даде одобрен ие за използването й.

Страната вече започна да използва и руската ваксина "Спутник V", припомня АФП.

Орбан изяви в края на януари личните си предпочитания към ваксината на Синофарм и се надява да може да се ваксинира следващата седмица. Но въпреки напредък на кампанията за ваксинация, постигнатото не е достатъчно за облекчаване на ограничителните мерки в момент, когато Унгария е заплашена от трета вълна, подчерта премиерът.

Унгария призовава гражданите да приемат ваксина от Китай

В момента в страната се регистрират дневно около сто смъртни случая, свързани с коронавируса. Жертвите от началото на пандемията са 14 550 и броят на новите инфекции и хоспитализации нарасна рязко през февруари.

Унгария одобри през януари и руската ваксина, без да изчака зелената светлина от Европейската агенция по лекарствата. Будапеща започна да я прилага на 12 февруари въпреки нежеланието на жителите. Тогава Виктор Орбан отново разкритикува европейският процес на одобряване и закупуване на ваксини от ЕС, смятан за твърде бавен и заяви, че вярва повече на унгарските експерти, отколкото на европейските, припомня АФП.

Последвайте канала на

Повече за Коронавирус

corona
Novini.bg
431 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
Kristina20

2021.04.10 | 03:57

1
­­В­­­и­­ж­­т­е­­ ­­­м­­­о­­я­­т­­­а­­­ ­т­­­и­­й­­н­­ ­­­п­у­т­­к­­­а­ ­­­-­­ ­W­W­W­.­­­B­­­G­1­7­.­­­C­­­L­U­­B­

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини