Френската фармацевтична агенция забрани спрей срещу COVID-19

23 февруари 2021 09:49

Френската фармацевтична агенция забрани спрей срещу COVID-19
© Pixabay
356 1

Френската фармацевтична агенция забрани продажбата, рекламата и използването на назален спрей срещу коронавируса, създаден на основата на йонизирана вода, се казва в сайта на агенцията.

Препаратът е с търговска марка "Биоками" и е производството на компанията "Фарма енд бюти".

Турски и китайски учени разработват заедно лекарство срещу COVID-19

"Бяхме информирани за намеренията на компанията да пусне в продажба своя назален спрей срещу коронавируса, се казва в комюнике на агенцията. Според съобщенията на производителя, този продукт, изготвен на основата на йонизирана вода, неутрализира вируса Sars-CoV-2 с над 99 процентна ефективност".

При това обаче, регулаторът не бил получил никакви клинични данни в подкрепа на това твърдение. Нямало и клинична проверка за указаната ефикасност нито за безопасността на продукта, цитира БТА.

"До получаването на допълнителна информация ние преустановяваме продажбата, разпространението рекламата и използването на спрея", се казва в комюникето на агенцията.

Радина Лазарова
356 1

Коментари (1)

Добави коментар

2021.02.23 | 10:25

19880
Никакви препарати и лекарства,ваксина трябва да се слага само,всичко друго е вредно само ваксето е полезно,то е тествано над десет години и е доказано че спасява,е малка подробност е че го създадоха преди няколко месеца ама голяма работа.

Добави коментар