Борел се надява ЕС да бъде единен по въпроса с Русия

  • 22 февруари 2021 10:11

  • 251
  • 1
Борел се надява ЕС да бъде единен по въпроса с Русия
© Getty images

Върховният европейски представител по външната политика и сигурността Жозеп БорелЖозеп БорелЖозѐп Борѐл Фонтѐлес е испански политик от Испанската социалистическа работническа изрази днес очакване външните министри от ЕС да бъдат единни и решителни при обсъждането на реакцията на последните действия на Москва, информира БТА.

Ясно е, че Москва е поела в посоката на конфронтация с Европа, случаят с Алексей НавалниАлексей НавалниАлексѐй Анато̀лиевич Нава̀лни (на руски: Алексей Анатольевич Навальный) е ярък пример за нарушуние на руските ангажименти. Руската страна отказва да вземе предвид решението на Европейския съд по правата на човека за Навални, отбеляза Борел.

Защо евродепутати поискаха оставката на дипломат номер едно на ЕС?

При пристигането си за участие в днешното заседание на Съвета на ЕС по външни работи той не уточни дали ще се възползва от правото си сам да предложи санкции срещу руски представители. Очаква се европейските външни министри да обсъдят възможността санкции да бъдат наложени на пряко отговорните за нарушаването на човешките права в Русия. За да вземе решение, Съветът на ЕС трябва да постигне единодушие. В края на тази седмица отношенията с Русия ще бъдат обсъдени и от Европейския съвет.

Последвайте канала на

Novini.bg
251 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
Stephaniea23

2021.04.10 | 03:58

1
­В­­и­­­ж­­­т­­е­­ ­м­­о­­­я­­т­а­­ ­­т­­и­­­й­­­н­­­ ­п­­­у­­­т­­к­а­­ ­-­­­ ­­­W­­­W­W­­.­­B­­­G­­­1­­7­­­.­­C­­­L­­­U­­­B­

Добави коментар

Водещи новини