ЕК призовава държавите в ЕС да вложат повече средства в цифровизацията на образованието

19 февруари 2021 15:20

ЕК призовава държавите в ЕС да вложат повече средства в цифровизацията на образованието
© pixabay
157 1

Държавите от ЕС следва да насочат повече средства за създаване на образователно съдържание - цифрово, общодостъпно и качествено. Това заяви еврокомисарят за иновациите, научните изследвания, културата, образованието и младежта Мария ГабриелМария Габриел Мария Иванова Габриел е родена на 20 май 1979 г. в Гоце Делчев. През 1997 г. завършва Езикова.

Тя отбеляза, че бюджетът на ЕС до 2027 г. за образование е по-голям, отколкото досега, включително чрез средствата за икономическо възстановяване от пандемията.

Мария Габриел: Разчитаме на науката и в борбата с новите варианти на коронавируса

Трябва да определим накъде да бъдат насочени тези средства, посочи еврокомисарят.

По нейните думи е необходимо да бъдат подкрепени особено онези райони, където в условията на карантина са били отчетени недостатъци в инфраструктурата и оборудването за учене онлайн. По нейните думи предстои ЕС да създаде работна група, която да подкрепя държавите в определянето на най-правилните места за образователни инвестиции със средствата за икономическо възстановяване.

Габриел уточни, че засега едва 44 на сто от европейците заявяват, че имат основни цифрови познания, а до края на десетилетието ще има нужда те да бъдат двойно повече. Еврокомисарят отбеляза нуждата да се предвидят средства и за обучението на преподавателите за използване на новите технологии.

Мая Йорданова
157 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
Jessicaa16

2021.04.10 | 03:58

1
­В­­­и­­ж­т­е­ ­­м­­­о­я­т­а­ ­т­и­й­­н­ ­п­­­у­­т­­­к­­­а­­­ ­­­-­­ ­­­W­W­W­­­.­­B­G­­­1­7­.­C­­L­U­­B­

Добави коментар

Водещи новини